15-24 Nisan 2022 tarihlerinde, her gün 14.00-16.00 saatleri arasında Anıt Alanında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında palyaçolar, kuklalar, kostümlü oyuncular eşliğinde çocuklara çeşitli oyunlar oynatırken, yarışmalar da düzenledi. Çuval yarışmasından, halat çekmeye, oryantal dans yarışmasına kadar pek çok etkinliğin yapıldığı Anıt Alanında, çocuklar aileleriyle birlikte tatilin de keyfini çıkardı.
Bugün başlayan etkinlikler ile ilgili bilgiler veren Geleneksel Türk tiyatrosu orta oyuncularından, Elmas Tiyatrosu Lideri Mehmet Elmas; “İskenderun Belediye Başkanı Sayın Fatih Tosyalı’nın daveti üzerine çocuk etkinliği yapmaktayız. Geleneksel Türk tiyatrosu orta oyuncularıyız. 15-24 Nisan tarihlerinde, saat 14.00-16.00 arasında çocuk şenliklerimiz olacak. Palyaçolarımız, kuklalarımız, kostümlü oyuncularımız ile birlikte yarışmalarımız olacak. Aynı zamanda her akşam 20.30-21.30 arası Ramazan şenliklerimiz olacak. Hacivat Karagöz, orta oyunları, Aşuk ile Maşuk, illüzyon gösterilerinin sahneleneceği, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ile başlayacak geniş kapsamlı program olacak. Tüm İskenderun halkını bu güzel programa davet ediyoruz. Ramazan'ın olmazsa olmazı Ramazan Şenlikleridir” diye konuştu.
Yerel sanatçılar olarak Türkiye'nin her yerinde çalıştıklarını ancak kendi şehirlerinde zaman zaman ötelendiklerini ifade eden Elmas; “Bu bizi mağdur ediyor, biz de devlete vergi veren bir kurumuz, resmi çalışıyoruz. Belediye başkanımız bizlere sahip çıkıyor teşekkür ediyoruz ama biz isteriz Hatay Büyükşehir’de de gösteri yapalım, Kırıkhan'da, Reyhanlı'da, Hatay’ımızın 15 ilçesinde gösteri yapalım. Maalesef dışarıdan gelen, bizlerin yaptığı işin aynısını yaptığı halde daha önem kazanıyor, daha çok talep görüyor. Biz dışlanmış hissediyoruz kendimizi, bu konuda mustaribiz. Buradan belediye başkanlarına sesleniyorum, yerel sanatçılarımıza lütfen sahip çıkalım. Yerel demek kendiniz demek, halk demek, burada yaşayan insanlar demek” dedi.
“ALKIŞLANMAK İSTİYORUZ”
Yerel sanatçılar olarak en çok yaşadıkları sıkıntılardan da söz eden Elmas; “Rağbet görmek istiyoruz, ilgi görmek istiyoruz, alkışlanmak istiyoruz. Sahneye koyduğumuz gösterilerin izlenmesini istiyoruz. Sadece büyük tiyatrolar geldiği zaman alkışlanması değil, biz de yıllardır emek veriyoruz aynı kulvarda yarışıyoruz, onların sadece ulusal olması artıları, onların yaptığı işlerin aynısını biz de yapıyoruz, biz de seyirci istiyoruz, halkımız bizi tercih etsin diyoruz, bize de gelsinler, bizi de onure etsinler. Tiyatro oyuncusu yetiştirmek istiyoruz. Bütün belediye başkanlarına buradan sesleniyorum, kendi bünyelerinde bir tiyatro topluluğu oluştursunlar. İskenderun'da başladı, İskenderun Belediye Şehir Tiyatrosu adı altında başladı, başkanımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hatay'ın, Türkiye'nin her yerinde olsun. Sanat farklı bir şey, sanatla ilgili olmayan kişilerin kolu damarı kopmuş olur, dalsız budaksız ağaca benzer. O yüzden sanata ve sanatçıya önem versinler” dedi.
Elmas, Çukurova bölgesinde, mobil sahneye sahip, açık hava gösterilerini tek icra edenin Mehmet Elmas ve ekibi olduğunu da sözlerine ekledi.