Eğitim

Dene-yap ön başvurusu 25 Mart’a uzatıldı…

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, bünyelerinde eğitim verdikleri, Dene-yap Türkiye projesinin ikinci ayağının, tekrar başlayacağını belirterek başvuruların 25 Mart’a kadar kabul edileceğini söyledi.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 ildeki 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde verilecek 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi için başvuruları bekleniyor. İskenderun Gençlik Merkezi’nin Dene-Yap atölyelerinde iki yıllık eğitim sürecini tamamlayanların ikinci etaba geçtiklerini, aynı zamanda yeni öğrencileri kabul etmek üzere tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Ahmet Keskin “İkinci dönem eğitime girecek öğrencilerimiz için çalışmalarımızı tamamladık. Çocuklarımızın, geçlerimizin sınıf süreci çok yakın zamanda başlayacak. Öncelikle bir sevindirici haberi vermek istiyorum; birçok gencimiz süre kısıtlığından dolayı sınav tarihini kaçırma durumu vardı ama gerekli görüşmeler sonucunda bu sınav tarihinin daha doğrusu ön başvuru 25 Mart’a kadar uzatıldığının açıklamak istiyorum” dedi.

25 Mart’a kadar öğrenciler, geçlerin dene-yap Türkiye sınavları için müracaatların devam ettireceklerini, bu zaman zarfında da istedikleri seansta kendilerine uygun olan günleri de işaretleyerek o tarihlerde sınava girebileceklerini de sözlerine ekleyen Keskin “Bu seneki uygulamanın şöyle bir güzel tarafı oldu. Geçlerimizi özellikle bir hafta sonuna veya bir güne sıkıştırmadan onların belirleyeceği günlerde, istediği günlerde ve kendilerini iyi his ettikleri biyolojik saatleri, daha iyi olacakları saatlerde sınava girmeleri büyük bir avantaj oldu. Bu anlamada tüm hazırlıklarımız tamamladık. Tamamen sınav için atölyemizin bir tanesini 50 kişilik bir sınav noktasına çevirdik, saatleri gelen geçlerimizi gelecekler sınavlarına girecekler. Sakin bir kafayla istedikleri saatte salonda olup bitirecekler” diye konuştu.

İskenderun Gençlik Merkezi ekiplerinin halen sahadalar okulları, ilkokul birinci kademeden, lise sona kadar bütün kademeleri halen gezdiklerini, Deneyap kayıtlarını aldıklarını kaydeden Ahmet Keskin “Bu noktada başvurular çok iyi. Hatay genelinde 744 başvuru aldık. Yaklaşık 9-10 gün zarfında bunun 25 Mart’a kadar uzatılması, bizi çok olumlu yönde etkiledi. 744 kaydın 450’i İskenderun’dan olması bizler için ayrıca gururu verici. Gönül isterdik hepsini projeden faydalandırabilelim, bu noktada Dene-yap Türkiye sınavlarını kazanamayan geçlerimize ise inavasyon atölyemize davet ediyoruz, aynı eğitimleri sınavı kazanamasalar dahi, kendilerini bu imkanlardan mahrum bırakmak istemiyoruz. Bu yüzden de kendileri için ayrıca inavasyon atölyeleri kurduk. Onlar Dene-yap Türkiye’nin protokol ortakları yapılacak projeler çok üst düzey projeler. Yani bir gencin sınavı olduktan sonra Dene-yap öğrencisi olduktan sonra ta ki, üniversitedeki eğitim hayatı bitene kadar, her noktasında geçlerimizin yanında olan bir ekip var. Bu işin içerisinde TÜBİTAK sanayi teknoloji bakanlığı gençlik ve spor bakanlığı ve Türkiye teknoloji takımı, yani 3 vakfının çalışması var. Sınavlar eğitimler tamamen ücretsiz, bu süre zarfında sadece geçlerimize eğitim almıyor, aynı zamanda sosyal donatılarla kültürel gezilerle de projeyi aynı şekilde destekliyoruz. 2 yıl boyunca da eğitimlerine devam ettiriyorlar” şeklinde konuştu.