Gündem

"Gayrimenkul Sektörü Sorumluluk Sahibi"

Rookz Ada Gayrimenkul’ün ev sahipliğinde düzenlenen lasmanda, sektörün deprem sonrasında önemli bir sorumluluk üstlendiği belirtilerek, gayrimenkul pazarlamasında teknik anlamda daha hassas davranılması gerektiği belirtildi.

           Bir süre önce İskenderun’da faaliyetlerine başlayan RookZ Ada, düzenlenen etkinlikle tanıtımı gerçekleştirildi. Broker Gizem Akyüz’ün sunumuyla gerçekleştirilen sunuma, RookZ Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜGEM Genel Başkanı Hakan Akdoğan, RookZ Türkiye Kurumsal Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bingöl, ve çok sayıda sektör temsilcileri katıldı.

            Sunumun açılış konuşmasını yapan RookZ Ada t-Temsilcisi Ümit Kavani, depremin ardından böyle bir sunumu yapmanın bölgeye önemli katkılar sağladığını belirterek, 6 Şubat depreminde ağır yaralar alan Hatay’ın ayağa kalkması için herkesin elbirliği yapması gerektiğini savundu. Ümit Kavani, 6 Şubat depreminin bilançosundan da bahsederek “Deprem 15 ilçede 1 milyon 686 bin 43 kişiyi olumsuz etkiledi. NVİ tarafından ölüm tescili yapılan 24 bin 220 kişi olup, bu vefatların 116’sı kimliklendirilememiştir. Depremde 84 bin 119 yapı yıkılmıştır. Yıkım, Hatay genelinde 34 milyon 6 M2’de etkili oldu” dedi.

            Sunumda söz alan RookZ Türkiye Kurumsal Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl, Hatay’ın en fazla depremde yıkılan şehir olmasından dolayı büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını kaydettiği konuşmasında, burada bulunmalarının nedenlerinden biri de bölgenin yeniden canlanabilmesi için neler. Yapılabileceği sorusuna cevap aramak olduğunu kaydetti.

           

RookZ Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜGEM Genel Başkanı Akdoğan da, Ümit Kavani ve Gizem Akyüz’le çalışmaktan büyük bir keyif aldıklarına dikkat çekerek, yapacakları kolektif çalışmalarla önemli işlere imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

           

Akdoğan, deprem sonrasında yaraların sarılması adına ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini dile getirerek “Depremde birlikte daha önce dostluk kurduklarımızla sürekli iletişim halinde olduk. Biz de kararınca kadarınca, gücümüz yettiğince bu süreçlerde motivasyonu artırmakla birlikte görevimiz olan desteği sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Sizlerle birlikte olmak için elimizden geleni yapmaya gayret ettik” diye konuştu.

           

Depremin yaralarını sararken yeniden yapılaşma sürecinde gerek merkezi gerekse yerel yönetimlerin bu felaketi göz önünde bulundurarak kararlar alması gerektiğinin altına çizen Akdoğan “Yıkılan yapıların birçoğunun sebebi deprem. Deprem bir sebep ama sadece depreme bağlamak da çok doğru olmayabilir. Çünkü bu yapılar depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı. Bundan sonraki süreçte gayrimenkul sektörü olarak bizim üzerimizde çok büyük sorumlular düşmektedir. Gayrimenkul pazarlaması sırasında ürünün teknik özellikleri konusunda da hassasiyetler gösterileceğini düşünüyorum. Bu arada merkezi ve yerel yönetimler de depreme dayanıklı yapıların inşası için radikal kararlar almalıdır. Depreme dayanıklı binaların yapılması artık zorunluluk haline geldiğini söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

            Konuşmaların ardından Elektronik Doğrulama Sistemi ve gayrimenkul sektöründeki değişimler ele alındı. Bu başlıkların konu edindiği seminerde, Genel Başkan Akdoğan, Rıfat Otuzbir ve Ümit Kavani görüşlerini, sorun ve beklentilerini davetlilere aktardı. Seminerin ardından davetlilerden gelen soruların cevaplandırıldığı bölümde, gayrimenkul sektörünün sisteme uyumlu kişiler tarafından yapılaması gerektiği belirtildi.

            Lansmanda ayrıca, desteklerinden dolayı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti adına verilen plaketi İGC Başkanvekili Ufuk Aktuğ RookZ Ada yöneticisi Ümit Kavani ile Broker Gizem Akyüz’ün elinden aldı.