Gündem

Hataylı TYP’liler işlerine geri dönmek istiyor…

Toplum Yararına Programı kapsamında Kamu hizmetlerinin devamına katkı sunan geçen yıl 9 ay uzatılan 50 bin çalışanın, iş akitlerinin feshedilmesiyle yaşanan mağduriyet kamuoyu ile paylaşıldı.

6 Şubat depreminde en büyük yıkımı ve mağduriyeti yaşayan TYP’li Hataylılar şimdi de işsizlikle karşı karşıya kaldı. Yaşanan 6 Şubat depremi sonrasında TYP kapsamında işe giren yüzlerce vatandaş işten çıkartılınca seslerini yetkili kurumlara duyurmaya çalışmak için açıklama yaptı. Hatay’ın tüm ilçelerinde çalışma süreleri sona eren çalışanlar, yaşadıkları olumsuz durum karşısında perişan olduklarını dile getirerek işlerini geri istiyor.

Antakya’da gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan yüzlerce TYP’li “Deprem zamanı bu kadar sorunu biz yaşadık şimdi bize işinize bakın diyorlar biz işimizi istiyoruz evimize ekmek götürmek istiyoruz. Yetkili kurumların bu sesimize kulak vermesini ve bizleri işsiz bırakmamalarını bekliyoruz. Hepimiz deprem mağduruyuz, TYP kapsamında verilen işleri yerine getirerek hayata tutunma çalışıyoruz” diye konuştular.  

TYP DEVAM ETSİN, VATANDAŞLARA KADRO VERİLSİN

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da, Toplum Yararına Programı’nın devam etmesi ve vatandaşlara kadro verilmesi hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Toplum Yararına Programı’nın hem Türkiye genelinde hem de deprem bölgesinde istihdam kaybını önemli ölçüde telafi ettiğine vurgu yapan CHP’li Yıldırım Kara “İŞKUR kapsamında kadroya alınan Toplum Yararına Programına tabi olarak çalışan yurttaşlarımız. Hem ülke genelinde hem de deprem bölgesinde depremin akut dönemlerinden bu güne kadar çok kıymetli hizmetler ile çalışmalarını yürütmüşlerdir” dedi.

Kamu hizmetlerinin devamlılığının sağlanmasında önemli payı olan ve 50 bin kişiyi kapsayan Toplum Yararına Program süresinin, Ağustos 2023 itibariyle de deprem bölgelerinde 9 ay süre ile uzatıldığını hazırlatan CHP’li Yıldırım  “Özellikle, depremin etkilediği 11 ilimizde ve seçim bölgem Hatay’da yurttaşlarımız iş akitleri sonlandırıldığı için mağdurlar. Geçinebilmesi, evine ekmek götürebilmesi ve ruhsal sağlığının bu ekonomik koşullarda daha da fazla zarar görmemesi açısından hayata tutunmalarını sağlayan bu istihdam mekanizması kabul görmüş ve olumlu karşılanmıştı. Ancak 17 Mayıs Cuma günü kamuoyuna yansıyan bilgiler doğrultusunda 1.etap 19 Mayıs itibariyle görev süreleri sonlanmış olup 2. etap da 30 Haziran itibariyle noktalanacağı ifade edilmektedir. Görülüyor ki, 22 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarı tasarruf tedbirleri kapsamında yıllardır zengin ettiği çevreler yerine gözlerini bir avuç emeği ile geçinen TYP’lilerin geçim kaynağına dikmiştir. Madem bu emekçilerin işlerine son verdiniz, o halde konteyner kentlerde, kamu kurumlarında, okullarda ve daha birçok alanda temizlik, müstahdemlik, yardımcı eleman statüsüyle kimleri çalıştıracaksınız veya bu hizmetlerden yoksun mu kalacağız? Konteyner kentlerde, kaymakamlıklarda, idari kurumlarda ne iş verildiyse layıkıyla yapan yurttaşlarımız için TYP’nin devam etmesini ve emekçi yurttaşlarımıza planlanacak olan en kısa sürede kadro verilmesini talep ediyor, bu sürecin takipçisi olduğumu da buradan vurguluyorum” şeklinde konuştu.