İletişim Başkanlığı Yayınları tarafından yanında 12 kitaplık setle birlikte hazırlanan Türkiye kitabında, 3 ana bölüm ve 16 başlıkta, "Ana Hatlarıyla Türkiye, Dünyada Türkiye ve Diğer Kamu Hizmetleri" konularına yer veriliyor.
Geçen ay İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Türkiye Kitabı Tanıtımı ve Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye Programı'nda da çeşitli bilgiler paylaşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı olarak hazırladıkları 'Türkiye Kitabı'nın, Türkiye'yi tarihinden coğrafyasına, kültürel zenginliklerinden kamu hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede tanıtan eşsiz bir kaynak niteliği taşıdığını kaydetti.
'TÜRKİYE'NİN MARKA DEĞERİNE KATKI YAPACAK'
Türkiye Kitabı'nın önemli bir çalışma olduğuna işaret eden Altun "Ülkemiz hakkında son derece kapsamlı bilgiler ihtiva eden bu önemli eser, Türkiye'mizin marka değerine katkı yapacak bir çalışmadır. Bu eser aynı zamanda dezenformasyonla mücadele kapsamında Türkiye hakkında manipülatif bilgilerin yayılmasının önüne geçilmesi noktasında da önemli bir işlev ortaya koyacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2023 yılının aynı zamanda ‘Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı olduğuna işaret eden çok önemli bir vizyon ortaya koyduğuna da vurgu yapan Altun şunları aktardı: “Türkiye’nin gerçek hikayesinin anlatılmasına çok büyük bir önem veriyoruz. Türkiye Kitabı’nın içeriğini de bu doğrultuda şekillendirdik. Türkiye hakkında tüm bilgileri ayrıntılı şekilde öğrenebilmesi için Türkçe ve İngilizce iki set halinde hazırlanan külliyatta yer alan "Gayri Askeri Statüdeki Adalar" isimli kitaba ayrıca, ülkenin dış politikasının en önemli konuları arasında bulunması nedeniyle, Yunanca ve Fransızca tercümeler de eklendi.İletişim Başkanlığı'nın hem içerik hem görsel anlamda titiz bir çalışmayla hazırladığı sette, "Türkiye'nin Terörle Mücadelesi", "İnsani Diplomasi", "Türkiye'nin Doğu Akdeniz Stratejisi" ve "Güvenli Liman Türkiye'nin Dünya'ya Çağrısı" gibi, ülkenin uluslararası gündemi ve vizyonuna yönelik kitaplar bulunuyor”