Eğitim

Problem Varsa; ‘Çözüm’ Var

Türkiye genelinde 30 yıllık geçmişi ve 295 şubeleri arasında bulunan İskenderun Kurs merkezi, LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlık yapan öğrencilere verdiği eğitimlerle hedefe doğru ilerlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

   Eğitim sezona Ağustos ayında başlayarak ilk etapta depremin ardından yaşanan psikolojik problemleri öğrencilerinin üzerinden atmak için süreç başlatan Çözüm Kurs merkezi, süreci tamamladıktan sonra LGS, YKS hazırlık maratonuna başladı.

İskenderun Çözüm Kurs Merkezi kurucusu Reşat Demircan, köklü ve eğitime önemli derecede katkısı olan bir kurumla, öğrencileri hedeflerine ulaştırmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Biz, ilkokul ikinci sınıftan üniversite hazırlığa, bunun yanında KPSS hazırlık kurslarına kadar tüm kursların yapıldığı merkezimizde veriyoruz. Özellikle YKS Grubu, yani TYT, AYT’ye hazırlanan öğrencilerimiz için zorunlu soru çözüm saatlerimiz, öğle sonrası etüt çalışmaları, konu tekrarı gibi programlarla hazırlamaya çalışıyoruz. Eve iş bırakmamaya çalışıyoruz”.

MARATON 2. SINIFTAN BAŞLAMALI

İskenderun ORG Haber mikrofonlarına konuşan Reşat Demircan, ilkokul 2,3 ve 4. Sınıfların temel eğitimleri önemseyerek efor harcamaya çalıştıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Temel eğitim olmadan ne LGS ne de YKS sınavlarında öğrencilerin başarılı olma şansı çok düşüktür. Genelde öğrenci 8. Sınıf veya 12. Sınıfa geldiğinde kurs merkezleri akla geliyor. Biz bunu yanlış görüyoruz. Temeli olmayan bir eğitimde asla 8. ve 12. sınıflar yeterli gelmeyecektir. Bu da öğrencinin sınavda başarısız olma durumuyla karşı karşıya gelmesi demektir. Biz diyoruz ki, ilkokul 2’den üniversite hazırlığa kadar olan süreç, tamamıyla akademik ve uzun maratonlu bir süreçtir. Bunlar birbirinden bağımsız düşünülemez. Bundan dolayı öğrencinin, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar kurslarla desteklenmesi lazımdır.”

Demircan, depremin ardından yaşanan psikolojik süreci ortadan kaldırmak için bir ay erkenden eğitime başladıklarının altını çizerek “Öğrencilerin hem psikolojik hem de akademik anlamda ciddi bir boşluğa düştüğünü gördük. Temel eğitimin zayıflamasına sebep oldu. Eksikler olduğu zaman o eksikliği gidermeden bir sonrakine adımı atmanız biraz zordur. Biz de bu süreç içerisinde Ağustos ayında, bir ay öncesinde eğitime başlayarak. Ara sınıflardaki öğrencilerin deprem sonrası kısmındaki o boşluğu tamamlayıp bir sonraki aşamaya geçtik. Toparlama sürecini geride bıraktık. Eğitim sistemiyle beraber rehberlik sistemimiz de çok iyi çalışıyor. Bir kurumun can damarı rehberliktir.  Rehberlik, hem psikolojik hem de akademik anlamda öğrenciyi doğru yönlendirdiği zaman güzel başarılar elde edersiniz” ifadelerini kullandı.

Haziran ayında başlayacak sınavlar öncesinde ciddi anlamda ve disiplinli bir şekilde öğrencileri hazırladıklarını vurgulayan Reşit Demircan, sözlerini şöyle noktaladı:

“Sınav maratonlarına biz de ciddi anlamda hazırlanıyoruz. Öğrencilerimiz şu anda deneme sınavları, genel taramalar, etüt çalışmalarıyla eksik konuları bir an önce giderip geride enkaz bırakmadan doğru ve sağlam adımlarla öğrencileri hedeflerine ulaştırmaya çalışıyoruz.”