Özel okul girdileri ile çıktılarının maalesef ki birbirini karşılamadığını kaydeden Yıldırım, teşvik düzeninin tekrar getirilmesinin hem veli hem sektör açısından faydalı olacağını söyledi.

Şu an sektör olarak oldukça zorda olduklarını kaydeden Yıldırım; “Bizim sektörün temel krizi şu; Bütçeyi Haziran’da yapıyorsunuz, 1 yıl boyunca sabit girdi ve artan maliyetlerle boğuşuyorsunuz. Doğal olarak daha önceleri 8 ve 13 arasında bir maliyet farkını bütçelendirebiliyorduk. Şimdi artık o pek mümkün olmuyor. 50’lik, 70’lik, 127’lik artışlarla baş etmeye çalışıyoruz. Bu da bizi sektör olarak ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor. Çünkü dönem içerisinde fiyat güncellemesi mümkün olmuyor. Teşvik de kalkınca hem veli hem işletmeler ciddi anlamda da zorda kalıyor. Biz de zordayız yani bu anlamda” diye konuştu.

Yapılan artışların yeterli olmadığını kaydeden Yıldırım; “Pandemi üstüne bir de enflasyonun yükselmesi şüphesiz tüm sektörlerde olduğu gibi bizde de skor kaybına yol açtı. Toparlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince fedakar bir şekilde süreci göğüslemeye çalışıyoruz. Biz hiç olmazsa teşvik düzeninin tekrar gelmesinden yanayız. Bu olursa hem veli açısından daha rahat olur, hem bizim sektör açısından daha rahat olur.

Fiyatları maliye belirliyor, maliye daha önceleri 12, 18 gibi artışlar yapıyordu ama bu sene enflasyona göre güncelledi, 36,7 gibi bir rakamı bize bildirdiler. Bunu doğal olarak fiyatlara yansıtacağız. Ama bu ne kadar yeterli olur o da ayrı bir tartışma konusu. Çünkü eğitim sektöründe girdi kalemi çok çok az, sadece öğrenci girdileri ama yüzlerce çıktı kalemi var. Kağıdından, mürekkebine, kıyafetinden temizliğine, temizlik malzemelerine, ısıtmasından tutun soğutmasına kadar müthiş derecede masraf kalemi var. Bunlarla boğuşurken, fiyatlandırırken ciddi sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

Konya Selçuklu'dan eğitime anlamlı destek Konya Selçuklu'dan eğitime anlamlı destek

Editör: TE Bilisim