Gündem

Yüksek İnsülin ve Kanser...

Kanser bilim insanlarının ürettiği bir hastalıktır. Bu insanlara bilim insanı demek doğru değil aslında çünkü bilim insanlık lehine değilse bir hiledir. Ama şuan dünyada pozitif bilim diye bir din var; bilime inanmayan insan sayısı yok denecek kadar azdır.

1880 yıllarda yazılan ‘‘ Carsinoma of the Tyroid ın Salmonoid Fıshes’’ adlı kitabın 485. Sayfasındaki başlık şöyle ‘‘ balıklardaki bu tiroid bozukluğunu memelilere transfer edebilir miyiz’’ köpeklere  tiroid kanserini transfer etmişler ve 1900 yılların başındaki Amerikadaki kanser kongresinde sonuçlar sunulmuştur. Köpekler üzerinde yapılan bilimsel çalışmalar insana en yakın sonuç verdiğini hatırlatalım. Dr. Grisanti

‘‘Şeker ve karbonhidrat açısından zengin bir Batı diyeti tüketmek , en sık görülen meme kanseri türüne yakalanma riskinde %41'e kadar artışa neden olur’’ 

Giderek artan araştırmalar, yüksek kan insülininin kanser riskinin artmasına neden olabileceğini göstermiştir. İnsülin bir büyüme faktörü olduğundan, yüksek insülin seviyeleri hızlı hücre bölünmesini tetikler ve hücrelerin DNA düzenleyici genlerin kontrolünü kaybetmesine neden olarak tümörün ilerlemesi ve kanser metastazı potansiyelinin artmasına neden olabilir. Kanser hücresi sadece glikoz ile beslenir !

Yüksek insülin düzeylerinin artık birçok kanser türünün gelişimine ve ilerlemesine önemli katkılarda bulunduğu kabul edilmektedir. Kolayca sindirilen şekerler ve karbonhidratlar açısından zengin bir diyet tüketerek en yaygın meme kanseri türüne yakalanma riski, riski %36 ila %41 oranında artırır.

Yaygın görülen malignitelerin geniş bir yelpazesinde tutarlı bir bulgu, yüksek kan insülininin kanser riskinin artmasına yol açtığını ortaya koymaktadır. Örneğin, kan insülin düzeyi en yüksek olan erkeklerde prostat kanseri görülme sıklığı 2,55 kat daha fazladır. Yüksek insülin seviyeleri, kötü prognozla karakterize edilen agresif ve metastatik kanser türlerinin yanı sıra artan kanser riskiyle de ilişkilendirilmiştir.

İnsanda görülen en yaygın malignitelerin en az yedisinde insülin düzeylerinin rol oynadığı gösterilmiştir.

1: Kolon Kanseri

2: Mide (mide) Kanseri

3: Meme Kanseri

İnsülin düzeyi yüksek olan kadınlarda meme kanseri riski, düşük olanlara göre 2 ila 3 kat daha fazladır.

4: Endometriyal (rahim duvarı) Kanser

Yüksek serum insülin seviyeleri aynı zamanda yumurtalık kanseri riskinin artmasıyla da ilişkilidir.

5: Prostat Kanseri

6: Karaciğer Kanseri.

7: Beyin Kanseri

İnsülin Düzeyleri Nasıl Azaltılır

1: Düşük glisemik indeksli bitki bazlı/Akdeniz Diyeti yiyin.

Çok sayıda çalışma, hayvansal protein alımının insülin direncini artırdığını, bitki bazlı gıdaların ise insülin duyarlılığını artırdığını ortaya koyuyor. Et ürünleri bağırsak florasını bozduğu için  en az 3 haftada bir et tüketimi yapmaya çalışın

2: Düzenli fiziksel aktiviteye öncelik verin

3: Yiyecek ve içeceklere tarçın eklemeyi deneyin

Son araştırmalar, hem insülin direnciyle yaşayan bireylerde hem de göreceli olarak normal insülin seviyelerine sahip olan ve tarçın takviyesi alan kişilerin insülin duyarlılığında artış ve insülin seviyelerinde azalma yaşayabileceğini göstermektedir.

4: Günlük beslenmenize elma sirkesi eklemeyi deneyin

Elma sirkesi, özellikle yüksek karbonhidratlı yiyeceklerle birlikte tüketildiğinde, yemekten sonra insülin ve kan şekerinin aniden yükselmesini önlemeye yardımcı olabilir. Bir inceleme, günde 2-6 çay kaşığı elma sirkesi  tüketmenin, karbonhidrat açısından zengin öğünlere verilen glisemik tepkiyi iyileştirdiğini buldu.

5: Oruç tutmayı düşünün(pazartesi Perşembe)

6: Çözünür lif alımını artırın

Çözünür lif, kilo kaybına yardımcı olmak ve kan şekeri düzeylerini düşürmek de dahil olmak üzere bir dizi sağlık yararı sağlar.

7: Stresi azaltın

8: Kilo verin

Aşırı kilo, özellikle de göbek yağı, kaslarda ve karaciğerde insülin direncini artıran hormonların salgılanmasını sağlayarak insülin duyarlılığını azaltır ve tip 2 diyabet riskini artırır.

9: İnsülini Etkili Bir Şekilde Düşüren İncelenmiş Takviyeler B

İnsülin düzeylerini azaltma ve/veya glikoz ve insülin kan düzeylerini düşüren insülin duyarlılığını artırma konusunda umut vaat eden çeşitli besinler ortaya çıkmıştır. Her insan kendi bölgesindeki ürünleri tüketmeli !

Gıda takviyelerinde katkı maddesi olarak boya kullanılmaktadır!

Resveratrol(siyah üzümde var)

Omega-3(en iyi omega -3 keten tohumunda var)

Yeşil çay

Ginseng

Berberin

D vitamini

Magnezyum

En yüksek magnezyum alımına sahip kişiler en düşük insüline sahipti. En düşük magnezyum alımına sahip kişiler en yüksek açlık insülin seviyesine sahipti. Magnezyum takviyesinin tip 2 diyabette insülin reseptör aktivitesi ve insülin duyarlılığı üzerinde olumlu etkisi vardır.

Alfa-Lipoik Asit

Krom

Krom, insülin etkisinin düzenlenmesinde ve bunun karbonhidrat, protein ve lipit metabolizması üzerindeki etkilerinde yararlı bir role sahip olduğu görülen önemli bir mineraldir. Krom, insülin aktivitesinin arttırılmasında önemli bir faktördür. Araştırmalar, tip 2 diyabetli kişilerin kanındaki krom düzeyinin, hastalığı olmayanlara göre daha düşük olduğunu gösteriyor.