Kocaeli’de üst geçitler turuncuya büründü Kocaeli’de üst geçitler turuncuya büründü

İskenderun Şehit Pamir Caddesinin en eski esnalarından 88 yaşındaki Şeref Kaska, 60’lı yıllarda açtığı Şeref Plak’ın ününün tüm Türkiye’ye yayıldığını anlatırken o günleri adeta tekrar yaşadı. Taş plakların revaçta olduğu dönemlerde, zamanın ünlü sanatçılarının çıkan ilk albümünün de tedarikçisi olduğu için, Türkiye’nin her yerinden müşterileri olduğunu hatırlatan Kaska, son yıllarda yapılan müzikleri beğenmediğini de söyledi.  

GÜNLÜK 100-220 ALBÜM SATIYORDUK

Eski şarkıların insanın ruhunu okşadığını vurgulayan Kaska; “Müzik olayı bitti Türkiye’de. Sahneye çıkıp Türk Sanat Müziği okuyanlar bile gazinoya gitmiyorlar. Gazinoda masalar boş kalıyor. Herkesin cebinde artık müzik, o yüzden bizdeki işler bitmiş vaziyette. Günde 5 CD sattığımız zaman bayram ediyoruz. Eskiden 100-200 albüm satıyorduk, artık alan yok. Ara sıra alan oluyor, onlarda bizi tanıdığı için alıyor. Eskiden bir cd 15 TL idi şimdi 5 TL’ye veriyoruz alan yok” diye konuştu.

Yeni müzikleri hiç güzel bulmadığını ifade eden Kaska “Okşamıyor insanın ruhunu. Eskiden ruhu okşuyordu, bir anlamı vardı, şimdi yok. Ben 70 yıldır bu cadde üzerinde bu işi yapıyorum. Şimdi bina yaptılar, eski dükkanım mağaza oldu bende onun önünde tezgah açıyorum. Şeref Plak’ı herkes bilirdi. Türkiye’nin her yerinden gelirlerdi. Doğudan, İstanbul’dan, Ankara’dan gelirler bizden alışveriş yaparlardı. Kendi şehirlerinde bulamadıklarını bizde bulurlardı. Bu işi çok iyi takip ederdik. En yeni albümler bizde olurdu, bizden sorulurdu. Ama artık bunların önemi kalmadı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim