Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, kazı başkanlığını üniversite Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Akar’ın yürüttüğü Aççana Höyük (Eski Alalah Kenti) 2025 yılı kazı çalışmalarını ziyaret etti.
Hatay’ın 4000 yıllık geçmişine ışık tutan Mukiş Krallığı’nın başkenti Eski Alalah’ta yürütülen kazı ve eş zamanlı restorasyon çalışmalarının son durumunu, Rektör Eren yerinde incelendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve üniversite akademik çatısı altında, uluslararası bir ekibin katılımıyla yürütülen kazı programı bu yıl, 3500 yıllık anıtsal saray yapısının ortaya çıkarılması ve restorasyonuna odaklandığı kaydedildi.
Kazı alanındaki incelemelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, Aççana Höyük Kazıları ve Amik Ovası Araştırma Merkezi’ni de ziyaret ederek merkezin bölge arkeolojisine katkıları hakkında detaylı bilgi aldı.







