Reyhanlı’daki sınır kapısı, hem doğrudan Suriye’ye hem de Suriye üzerinden diğer ülkelere yapılan ticarette önemli bir lojistik merkez olmaya devam ediyor.

Suriye’de Beşşar Esad döneminin sona ermesinin ardından ticarette hareketlilik yaşandığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği Temsilcisi Hamit Şanverdi, son bir yılda sadece Cilvegözü’nden 200 milyon doları aşan ihracat yapıldığını söyledi.

Tünelin Temeli Mart'ta
Tünelin Temeli Mart'ta
İçeriği Görüntüle

Suriye’de normalleşme süreciyle birlikte bir yılda sadece Cilvegözü’nden 200 milyon doları aşan ihracat yapıldığını belirten Hamit Şanverdi “Transit ticaretle birlikte bir yılda 108 bin 983 araç çıkış yaptı. Buna karşılık Suriye’den ithalatta 47 bin araç giriş yaptı. Son bir yılda Suriye’ye inşaat malzemesi ve gıda ihracatı oldu. Suriye’deki olumlu gelişmelerle birlikte Türkiye’den Suriye’ye ihracatın daha da artmasını, hatta Irak’a da ihracat yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Bölgedeki ticaret hacminin önümüzdeki dönemde daha da artması beklenirken, Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın sınır ticaretindeki stratejik rolünü koruyacağı ifade ediliyor.

Cilvegozu Ihracat (2)Cilvegozu Ihracat (3)Cilvegozu Ihracat (1)