Yaklaşık 4 aydır vatandaşlardan su faturası tahsilatı yapmadıklarını belirten Başkan Savaş, “Su faturası tahsil etmediğimiz ve vergi gelirlerimiz de düştüğü için HATSU 'nun personel maaşlarını da büyükşehir bütçesinden ödüyoruz. HATSU'nun personel maaşları 40 milyon, büyükşehrin ise 80 milyon lira. Şu an biz sadece personellerimizin maaşını ödeyebilecek duruma geldik. Elektrik ve su faturası gerçekten depremzede insanlara büyük bir yük. Ama bizim fatura göndermemek gibi bir lüksümüz yok. Çünkü kanun böyle. Kanun diyor ki; resmi kurumlar ürettiği ürün veya hizmeti resmi kurum da olsa bedavaya veremez. Ürettiği ürün veya hizmeti karla vatandaşa verebilir. Bizim su fiyatlarımız şu anda Türkiye'de 79. Sırada, yani bizden daha ucuz 2 il var sadece. Biz kanun gereği su faturalarını affedemiyoruz, almamazlık da yapamıyoruz. Sayıştay bizi denetlediği için zimmet çıkarıyor. Su faturalarının affı için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden kanun çıkması lazım. Bu deprem bölgesindeki 11 belediyenin sorunu.” dedi.

HAZİNE TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN BAKANLIĞA TALEPTE BULUNDUK

Kılıçözgürler, en güçlü kadın CEO’lar listesinde Kılıçözgürler, en güçlü kadın CEO’lar listesinde

Depremin ardından iş yüklerinin 12 kat arttığının da altını çizen Savaş, mecburiyetten dolayı 4 ay sonra su faturalarını gönderdiklerini ancak vatandaşları bir nebzede olsa rahatlatabilmek adına fatura bedelinin hepsini birden tahsil etmeyeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

 “Her ayın faturası ile beraber geçmiş dönemin faturalarından birini tahsil edeceğiz yani 4 taksitle tahsil edeceğiz yine de bu şekilde dahi insanlara zor gelir. Deprem bölgesinde belediyeler tarafından alınan su faturalarının 4 ay, 6 ay gibi bir süre hazine tarafından karşılanması için biz bakanlığa talepte bulunduk böyle olursa toplumla belediyeler karşı karşıya gelmez.”

Editör: Ufuk Aktug