Sağlık

DİYABET FARKINDALIĞI İÇİN ANLAMLI PROJE

Projenin duyurulması ve farkındalığı arttırmak amacıyla rap sanatçısı Anıl Kasarcı ve Devlet Opera sanatçısı Özlem Abacı tarafından şarkı da hazırlandı.

‘’ŞEKERSİZ TATLI HAYAT’’

118Y LIONS Anadolu Yakası Federasyonu ve Türkiye Diyabet Vakfı arasında gerçekleştirilen protokol doğrultusunda, 2022 – 2023 hizmet döneminde, toplumda diyabet farkındalığını arttırmak ve eğitim vermek amaçlı bir projeye imza atıldı.

Ulaşılabilen her yerde diyabet farkındalığı ve eğitimini amaçlayan ve  ‘’Şekersiz Tatlı Hayat’’ ismiyle hayata geçen projenin hedef kitlesi tüm toplum, anahtar kelimesi sağlıklı yaşam, alt mesajı ‘’diyabeti fark et, korunarak  sağlıklı yaşa’’ olarak açıklandı.

Diyabet konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla muhtarlıklarla, okullarla da iş birliği yapılacak olan proje, LIONS 118 Y tarafından Türkiye Diyabet Vakfı’na bağışlanan eğitim aracı kullanılarak, eğitmen doktorlar tarafından mahallelerde , belediyelere ait kültür merkezlerinde eğitim programları düzenlenecek. Projeye gönüllü olarak katılan sanatçılarla programlar renklenecek.

Proje kapsamında yerleştirilecek billboardlara eklenen QR kodu okutulduğunda, YouTube üzerinden diyabet eğitimlerine ulaşabilme imkanı yakalanacak.

Türkiye Diyabet Vakfı ortaklığında  Lions 118 Y Diyabet Hedef Lideri Dr Nur Topçu, komite başkanları Eli Ece ve Yusuf Bahar tarafından yürütülen projeye, Ahenk Labratuarları, The Lega Solutions, Zibziart, ETA İnşaat, Lifezone sponsorluklarıyla destek veriyor.

PROJEYE ÖZEL ŞARKI

Projenin duyurulması ve bu sayede farkındalığı arttırmak amacıyla rap sanatçısı Anıl Kasarcı ve Devlet Opera sanatçısı Özlem Abacı tarafından hazırlanan, prodüksiyonunu Buğra Atmaca'nın yaptığı  şarkı eşliğinde bir video da hazırlandı. Hem gençlerde hem ileri yaşta  sağlıklı yaşam bilincini arttırmak, diyabeti kontrol edip fark ettirmeyi amaçlayan video ile milyonlara ulaşılması hedefleniyor.

*Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre dünya da 537 milyon kişi diyabetle yaşamaktadır. 6.7   milyon kişi diyabetten ölmekte olduğu açıklanırken, 1.2 milyon çocuk ve ergenin tip 1 diyabetli olduğu, 541 milyon kişinin ise tip 2 diyabet gelişmesi riski altında olduğu ifade edildi. Türkiye’de bu oran TURDEP 2 çalışmasına göre 13.7. Bu oranın çok arttığı tahmin edilebilir.