CHP Heyetinden İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret
CHP Heyetinden İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Adil Coşkuner

Üreticinin mahsulünün bahçede ziyan olmasının önüne geçilmesi hedefiyle Meyve Suyu Fabrikası kurulması için iki kurum arasında protokol imzalandı. Son dönemde çözüm odaklı çalışmalarıyla dikkat çeken Dörtyol Ziraat Odası, özellikle son üç yıldır narenciyede yaşanan sıkıntıların aşılması için çeşitli girişimlerde bulunuyordu. Bu kapsamda turfanda olarak piyasaya arz edilen narenciyenin, endüstriyel tarım çerçevesinde işlenerek mamul hale getirilmesi ve katma değerli ürün olarak pazara sunulması hedefleniyor.

Meyve Suyu Fabrikası projesi için Dörtyol Belediyesi ile iş birliği yapan Dörtyol Ziraat Odası, önümüzdeki süreçte bu önemli yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Protokol, Dörtyol Belediyesi Başkanlık Makam Odası’nda Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç ile Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Coşkun tarafından imzalandı.

İmza töreninin ardından açıklamada bulunan Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Coşkun, projenin Dörtyol tarımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, önümüzdeki günlerde Meyve Suyu Fabrikası’nın içeriği, kapsamı ve kapasitesine ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini ifade etti.

Hayata geçirilecek proje ile birlikte narenciyede yaşanan arz fazlası sorununa çözüm bulunması, ürünlerin değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması ve üreticinin emeğinin karşılığını alması hedefleniyor.

2C1Adfb9 0483 4D8B 8Dc1 793C39Ee22CbE8715735 A95A 4D16 904B 5F2D82C38B25