Proje kapsamında öğrenciler, Çekya’nın başkenti Prag’da afet farkındalığı, kriz yönetimi ve güvenli tahliye uygulamalarına yönelik eğitimlere katıldı. Öğretmenler ise İtalya’nın Katanya kentinde bulunan ISS Marconi Mangano okulunda gerçekleştirilen işbaşı gözlem faaliyetlerinde yer alarak afet bilinci ve afetlere hazırlık konusunda Avrupa’daki örnek uygulamaları yakından inceleme fırsatı buldu.

Hareketlilik programlarının tamamlanmasının ardından Okul Müdürü ve proje ekibi, Arsuz Kaymakamı ile Arsuz İlçe Millî Eğitim Müdürünü ziyaret ederek proje süreci hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirilen görüşmelerde proje kapsamında yapılan çalışmalar, elde edilen kazanımlar ve gelecekte planlanan faaliyetler değerlendirildi.

ZDC Şahutoğlu Ortaokulunda 2. mezuniyet sevinci…
ZDC Şahutoğlu Ortaokulunda 2. mezuniyet sevinci…
İçeriği Görüntüle

Ziyaretlerde özellikle deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların önemi vurgulanırken, projenin öğrenciler, öğretmenler ve okul toplumu üzerindeki olumlu etkileri paylaşıldı.

Arsuz Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından memnuniyetle karşılanan proje sayesinde öğrencilerin uluslararası deneyim kazandığı, öğretmenlerin ise farklı eğitim uygulamalarını yerinde gözlemleme fırsatı bulduğu belirtildi. Ayrıca afet bilinci, dayanıklılık ve kriz yönetimi konularında önemli kazanımlar elde edildiği ifade edildi.

Proje kapsamında ortaya çıkan bilgi ve deneyimlerin, önümüzdeki dönemde okulda gerçekleştirilecek yaygınlaştırma faaliyetleri aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor. Yetkililer, afetlere hazırlıklı bireyler yetiştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

C01E3Bff 8A79 46E0 B554 327Bde2Ef0D3A52E7C56 2D54 43Ef 8A31 A433B8B3Eb5D