Özellikle deprem sonrası konut arayışının zorlaştığını ve kiralama ile satış fiyatlarının dengesiz hale geldiğini belirten Selim Can Gümüş "Şu an yaşadığımız şehirde, konut stokunun oldukça azaldığı bir durumdayız. Depremin en büyük hasarını alan Hatay ve İskenderun’da, toparlanma süreci oldukça zorlu geçiyor. Ancak devletimizin TOKİ projeleri ve çeşitli Müteahhitlerimizin gerçekleştirdiği inşaatlarla, vatandaşlarımızın taleplerine karşılık bulacağına inanıyoruz" dedi.
İskenderun özelinde de konut stoğunun azaldığının altını çizen Gümüş, özellikle sağlam ve hasarsız yapılara yöneldiklerini, vatandaşlara güvenli konutlar sunabilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.
Ayrıca, kiralık ve satılık gayrimenkullerle ilgili yaşanan fiyat artışlarına da dikkat çeken Gümüş, kiralama bedellerinde mantıksız bir artış yaşandığına vurgu yaparak “Geçen yılın Ocak-Mart aylarıyla karşılaştırıldığında, konut satışlarının %50’den %25 seviyelerine gerilediğini görmekteyiz. Depremin yarattığı güven kaybı nedeniyle, insanlar yatırım yapmaya çok daha temkinli yaklaşmakta. Özellikle yazlık bölgelerine yönelen talepler arttı ancak sağlam gayrimenkul bulmak oldukça zor" diye konuştu.
Merdiven altı emlakçılara karşı devletin aldığı önlemlere de değinen Gümüş “Elektronik Doğrulama Sistemi (EDS) ile gayrimenkul alım-satım süreçleri daha güvenli hale geldi ve bu sistem sektördeki güveni artırdı. Bu sistem, gayrimenkul ticaretine yeni bir düzen getirdiğini söyleyebiliriz. Artık taşınmaz ticaret sicil numarasına sahip emlakçılar daha rahat çalışabiliyor. Emlakçılar olarak biz de bu sistemi kullanarak, daha güvenli ve şeffaf bir ticaret yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.
Selim Can Gümüş, İskenderun’da ve çevresinde sağlam gayrimenkuller sunarak, hem depremzedelere destek olmayı hem de sektördeki güveni yeniden inşa etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.