YSK’nın aldığı kararın hayırlı olmasını dileyen Bakan Özhaseki, Hatay’da bundan sonra hizmet dönemi olduğunu, eskilerin ‘seçim biter, geçim başlar’ sözüne vurgu yaparak, bu geçimin en güzelinin yapılacağı günlerde olduklarını, herkesi kucaklayarak, yaraları sarıp, Hatay'ı eski şaşalı günlerine döndürmek için ellerinden ne geliyorsa yapacakları gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Depremde en fazla zarar gören yerin Hatay olduğunu ve bunu herkesin bildiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki “Hatay’da 254 bin civarında konutumuz yerle bir oldu. 55 bin kadar da iş yerimiz. Binlerce kardeşimizi de toprağa verdik. Allah onlara rahmet etsin. Allah geride kalanlara sağlık, sıhhat versin. Bize düşen bu hasarın altından kalkabilmek. Bir an önce yaraları sarabilmektir” dedi.

Asrın afeti olarak gördükleri bu belayı asrın dayanışmasına döndürebilmek için gece gündüz demeden uğraş verdiklerinin altını çizen Özhaseki “Bir taraftan tabii ki biz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak bütün ekibimizle birlikte Hatay'dayız. Diğer deprem bölgelerimizdeyiz. Ama bunu da söylemekte fayda var hakkı teslim etmek açısından. Sağlık Bakanlığımız burada, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız bütün ekipleriyle birlikte buradalar. Onlar da ellerinden geleni yapıyorlar. Üstlerine ne düşüyorsa bir dayanışma içerisinde bu işi beraberce götürüyoruz. Şimdi de inşallah belediyemizin de desteğiyle birlikte çok daha hızlı bir vaziyette yaraları sarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HATAY’A 14,2 MİLYARLIK ALT YAPI YATIRIMI MÜJDESİ

Bütün ilçelerde işe başladıklarını, sadece merkezde 19 yerde şantiyelerinin olduğunu ve şu anda 144 bin bağımsız birimin inşaatının devam ettiğini belirten Bakan Özhaseki “Bir taraftan köy evlerimiz devam ediyor. Bunun dışında bir taraftan yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlarımızın müracaatını değerlendiriyoruz. Onları da takviyelemeye devam ediyoruz. Bir taraftan da belki çok kalıcı bir hizmet de bu işin altyapısı olacak. Altyapı tamamıyla zaten çökmüş vaziyette. Sadece biz ara ara buralarda yaptığımız revizelerle veyahut da geçici olarak vatandaşımızın ihtiyacını karşılayabilmesi amacıyla işi ayakta tutuyoruz. Bunlar da sürdürülebilir değil. Şimdi bizim elde ettiğimiz özel bir kredi var Dünya Bankası'ndan tam 14,2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız. Projelerimiz hazır. Önümüzdeki günlerde ihalelere çıkacağız. İnşallah en güçlü firmalar alacak. Ve bizim istediğimiz şekilde hızlı davranıp bir taraftan su şebekelerinin tamamını yenileyeceğiz. Depolarımızı yapacağız. Bir taraftan kanalizasyon hatlarımızı yapacağız. Bir taraftan da arıtma Tesislerimizi gözden geçirip onları da belediyemizle birlikte en faal bir şekilde çalışacak hale getireceğiz” şeklinde konuştu.  

“2025 YAZI VEYA SON BAHARINDA HERKESİN

Konak’ın sokakları Darağaç’la sanata açıldı Konak’ın sokakları Darağaç’la sanata açıldı

EVİNDE OLMASINI PLANLIYORUZ…”

Bakan Özhaseki, planlarının gelecek sene ortası veyahut da güz aylarına kadar Hatay'daki bütün hak sahiplerine hem evlerini hem iş yerlerini bitirip verebilmek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Çok acı hatıralarımızın olduğu buradaki mahallelerimizde daha önceden kentsel dönüşüm yapalım diye uğraştığımız mahallelerde bile bir sürü provoke olaylarla mani olmak için çırpınanlar şimdi vicdanen nasıl hissediyorlar kendilerini bilemem. Çünkü oralarda binlerce vatandaşımız öldü. Keşke olmasalardı. Keşke yedi sekiz sene önce başlattığımız bu kentsel dönüşüm projelerini burada bitirebilmiş olsaydık, binlerce vatandaşımız da yaşıyor olurdu. Ama artık geriye bakmıyoruz. Bunları söylemenin de kimseye bir faydası yok. Bundan sonra biz önümüze bakacağız. Biz burada bakanlık olarak hep var olacağız. Valilik zaten sağ olsun üzerine düşeni yapıyordu. Şimdi de inşallah belediye tarafında büyükşehir tarafında ve ilçelerimizde hep birlikte kol kola gireceğiz. Hatay'ı ayağa kaldıracağız.”

C2B2Dabf A4F8 4A51 88C8 Badb0E3Fb85B1767049B Bb9E 4Cdb 8C05 C2Ff991Ae55688235E47 6F2E 4E2F A5B5 8E9235A7425A56C11Dbd 7Efb 4040 A5C9 A74680588F648B9250E7 A3Ee 4E17 Bdf0 D02C499F72Ed1Dc82Ead Def2 4256 8410 5F61Bfc1B421

Editör: Halit Sapmaz