Kocaeli Konservatuvarı Gebze’deki yetenekleri keşfedecek Kocaeli Konservatuvarı Gebze’deki yetenekleri keşfedecek

Efe, İclal, Erdem, Fatih Efe ve Muhammet Emir‘in Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndaki sekiz yıllık tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim yolculuğu başladı.  

 

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere 8 yıl tam burslu ve yatılı kolej eğitimi sunan Darüşşafaka, 1.000’e yakın öğrencisiyle yeni ders yılına başladı. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla çağın en ileri eğitim olanaklarını öğrencilerine sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na bu yıl 47 ilden 149 yeni öğrenci katıldı. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda başarılı olan, ardından gerçekleştirilen mali durum araştırması ve sağlık kurulu süreçlerinden geçerek Darüşşafaka’da okumaya hak kazanan 149 öğrencinin beşi ise Hataylı… 

5. sınıftan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, İngilizce ağırlıklı nitelikli eğitim hakkı kazanan Efe, İclal, Erdem, Fatih Efe ve Muhammet Emir koşullara uyan tüm öğrencileri Darüşşafaka Giriş Sınavı’na katılmaya davet ediyor.  

Tüm faaliyetlerinin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyan Darüşşafaka; öğrencilerine yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunuyor. Bugün Darüşşafaka’da sınıflar 20 öğrenciden oluşuyor ve öğretmen başına ortalama beş öğrenci düşüyor. Dijital dönüşüm temelinde her öğrenci ve öğretmene tablet veriliyor. Türkiye’nin ortaöğrenim düzeyinde ilk robot takımını kuran, yapay zekâ sınıfını ve ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni açan, ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması’nı düzenleyen Darüşşafaka’da öğrenciler; STEM (Science, Technology, Engineering and Math), kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleriyle akademik olarak tam donanımlı entelektüel yetiştirilmekle birlikte 21. yüzyıl becerileriyle donatılıyor. 

70’e yakın farklı kategori ve başlıkta sunulan Yetenek Atölyeleri sayesinde öğrenciler, sosyal becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Aldıkları çok yönlü eğitimler sayesinde, sosyal ve kültürel anlamda tam donanımlı bireyler olarak yetişiyorlar. 

Hataylı İclal’in hedefi beyin cerrahı olmak! 

Darüşşafaka’nın giriş koşullarına uyan tüm öğrencileri sınava davet eden İclal, “Çünkü geleceğimizin nasıl olacağı alacağımız eğitime göre şekilleniyor ve Darüşşafaka verdiği eğitimle öğrencilerinin geleceğini güzelleştiriyor” dedi. Darüşşafaka’ya çok çabuk alıştığını belirten İclal, “Burada olmaktan mutluyum. İlk günler çok büyük bir okul olduğu için kaybolmaktan korktum ama artık her yerini öğrendim. Derslerimizi eğlenceli işliyoruz ve hepimiz derse katılıyoruz. Voleybol ve  matematik yetenek atölyelerinde yer alacağım.  İnsanlara yardım edebilmek için gelecekte beyin cerrahı olmak istiyorum.” diye duygularını ifade etti.  

Muhammet Emir’in hedefi mühendis olmak! 

İlk saatten itibaren Darüşşafaka’ya alıştığını belirten Hataylı Muhammet Emir, “Çünkü Darüşşafaka’ya girmeyi uzun süredir istiyordum. Buraya ilişkin pek çok araştırma yaptım, videolar izledim. Gerçeği izlediklerimden de güzelmiş. Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum. Bu nedenle robotik, kodlama atölyelerini seçeceğim. Ayrıca çok sevdiğim futbolun da eğitimi alabileceğim.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim