İskenderun Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin geliştirdiği yenilikçi teknoloji projeleriyle TEKNOFEST 2026’ya katıldı. İSTE bünyesinde çalışmalarını sürdüren GÖKE-PRUVA TEAM, “Çalı Bey” isimli insansız deniz aracıyla katıldığı TEKNOFEST 2026 İnsansız Deniz Araçları Yarışması’nda gösterdiği performansla dikkat çekti. Gölcük Tersanesi Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada takım, “En İyi Takım Ruhu” ödülüne layık görüldü.

HATAY’DAN FİNALE

KATILAN TEK TAKIM

GÖKE-PRUVA TEAM, yarışma sürecinde Kritik Tasarım Raporu (KTR) değerlendirmesini başarıyla geçerek bu aşamayı Hatay’dan geçen tek üniversite olma başarısını gösterdi. Takım, daha sonra gerçekleştirilen otonomi kabiliyeti değerlendirmesini de başarıyla tamamlayarak TEKNOFEST 2026 İnsansız Deniz Araçları Yarışması’nın final etabında yarışmaya hak kazandı. Bu sonuçla GÖKE-PRUVA TEAM, Hatay’dan bu kategoride finallere katılan tek takım olarak İskenderun’u ve Hatay’ı teknoloji yarışmalarının önemli organizasyonlarından birinde temsil etti.

‘ÇALI BEY’DE İSTE’Lİ ÖĞRENCİLERİN

MÜHENDİSLİK BECERİLERİ BULUŞTU

İGC Yönetiminden Başsavcı Öztürk’e Ziyareti
İGC Yönetiminden Başsavcı Öztürk’e Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Tamamı öğrencilerin mühendislik bilgi ve becerileriyle geliştirilen “Çalı Bey” insansız deniz aracı; mekanik tasarım, elektrik-elektronik sistemler, haberleşme, görüntü işleme ve otonom sürüş teknolojilerini bir araya getiriyor. Akademik danışmanların rehberliğinde disiplinler arası bir anlayışla geliştirilen proje, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin uygulamalı eğitim ve proje odaklı öğrenme yaklaşımını da ortaya koyuyor. GÖKE-PRUVA TEAM, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haşim PIHTILI danışmanlığında çalışmalarını sürdürüyor.

Takım kaptanlığını Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Abdullah Yakup Celhan yürütüyor.

Takımda; Mekanik ve Elektrik ekibinde Kerem Kolat, Semih Alkan ve Anas Shahami, Haberleşme ekibinde Fatma Selin Yengin, Otonomi ve Sürüş Sistemleri ekibinde Abdelrahman Zourob ve İrem AKPINAR, Görüntü İşleme ekibinde ise Tqieddine Elmamouni ve İlyass Elmamouni görev yapıyor.

REKTÖR DURUEL’DEN

ÖĞRENCİLERE TEBRİK

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet DURUEL, GÖKE-PRUVA TEAM’ın başarısının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek öğrencilerin emek, bilgi ve özveriyle geliştirdikleri “Çalı Bey” insansız deniz aracıyla TEKNOFEST 2026’da “En İyi Takım Ruhu” ödülünü kazanmalarının kendilerini son derece gururlandırdığını söyledi.

Ödülün öğrencilerin teknik yetkinliklerinin yanı sıra birlikte üretme, dayanışma ve aynı hedef doğrultusunda çalışma becerilerinin de göstergesi olduğunu vurgulayan Rektör Duruel, GÖKE-PRUVA TEAM’ı, danışman Prof. Dr. Haşim Pıhtılı’yı ve projede emeği bulunan öğrencileri tebrik etti.

Hatay’dan bu kategoride finallere katılan tek takım olarak İskenderun’u ve Hatay’ı temsil etmelerinin ayrıca büyük anlam taşıdığının altını çizen İSTE Rektörü Duruel, öğrencilerin Türkiye’nin teknoloji hedeflerine katkı sunan projeler geliştirmeye devam edeceğine inandığını ifade ederek, GÖKE-PRUVA TEAM’a TEKNOFEST 2026 finallerinde başarılar diledi.

Iste Teknofest (4)Iste Teknofest (3)Iste Teknofest (1)Iste Teknofest (2)