29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü, İskenderun’da büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Yürüyüş, Yükseliş Koleji Bandosu eşliğinde İskenderun Kaymakamlık Binası önünden başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, İzmir Marşı eşliğinde kentin caddelerini adeta kırmızı beyaza boyadı.

BİNLERCE VATANDAŞ

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Kentin dört bir yanından gelen vatandaşlar, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, milli birlik ve beraberlik duyguları en üst düzeyde hissedildi. Fener Alayı boyunca meşalelerin ışığıyla aydınlanan İskenderun sokaklarında, coşku dolu anlar yaşandı.

Dörtyol’da İlk Kez Yapıldı
Dörtyol’da İlk Kez Yapıldı
İçeriği Görüntüle

CUMHURİYET COŞKUSUNA

HER YAŞTAN KATILIM

Yürüyüşe gençler, yaşlılar ve çocuklar da büyük bir heyecanla katıldı. Annelerin kucaklarında taşıdıkları minik çocuklarla kortejde yer almaları, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ayrı bir anlam kattı. Bu anlamlı katılım, Cumhuriyet’in değerlerinin yeni nesillere aktarılmasına güçlü bir örnek oluşturdu.

“YAŞASIN CUMHURİYET!”

SLOGANLARIYLA SONA ERDİ

Yürüyüş sonunda vatandaşlar, “Yaşasın Cumhuriyet!” sloganları eşliğinde İskenderun sokaklarında ilerledi. Gece boyunca renkli görüntülere sahne olan etkinlik, Cumhuriyet’in 102. yılına yakışır bir atmosferle sona erdi.

#İskenderun #CumhuriyetBayramı #FenerAlayı #Cumhuriyet102Yıl #YaşasınCumhuriyet #İskenderunBelediyesi #Güneyinİncisi

@iskenderunbeltr @iskenderunorg @yukseliskoleji @tciskenderunkaymakamligi

Fener Alayi (11)Fener Alayi (9)Fener Alayi (10)Fener Alayi (7)Fener Alayi (8)Fener Alayi (5)Fener Alayi (6)Fener Alayi (3)Fener Alayi (4)Fener Alayi (2)Fener Alayi (1)