İskenderun Gençlik Merkezi’nde Müdür Ahmet Keskin’in yönetiminde DeneYap Atölyesi eğitim gören öğrencilerin sunduğu imkânlarla her türlü projeyi tasarlama, uygulamaya geçirmesinin önünü açan fırsatlar veriyor. Atölyede ayrıca mühendislik fakültelerinde bile bulunmayan araç ve gereçler bulunuyor.
Atölyenin eğitmenli Nermin Yılmaz, burada verilen eğitimin hem öğrenciler hem de eğitmenler için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.
Öğrencilerin burada öğrenip, araştırarak çok güzel çalışmalar çıkardıklarını belirten Eğitmen Nermin Yılmaz “Ürünler tasarlamanın yanı sıra kodlama da öğreniyorlar. Kendi oyuncaklarını ve oyunlarını tasarlayabiliyorlar. Bu atölyeler, hem çocuklarımız hem de bizler için büyük bir fırsat” dedi.
Atölyede öğrenciler, tasarladıkları robotlara kodlama yaparak onları programladıklarını aktaran Yılmaz, “Örneğin, spor yapan bir robot tasarlıyorlar; halter kaldıran bir robot. Basit bir düzenekle başlıyor, ardından kodlama ile programlanarak çalıştırılıyor. Her bir robotun farklı görevleri var ve bunların nasıl çalışacağını kodlar sayesinde belirliyorlar. Bu süreçte öğrenciler hem yüz yüze eğitim alıyor hem de ekip çalışması yapmayı öğreniyor” diye konuştu.
Bir yıllık eğitim sürecinde öğrencilerin ayrıca takımlaşmayı da öğrendiklerini ve kendi projelerini ürettiklerini ifade eden Nermin Yılmaz şunları söyledi: “Atölyede mühendislik fakültelerinde bile bulunmayan araç ve gereçler bulunuyor. Bu yüzden öğrencilerimiz çok şanslı. Eğitimler sonunda her modül için sertifika alıyorlar. Şu anda robotik kodlama eğitimi veriyoruz. Eğitim sonunda öğrencilerimiz robotik kodlama sertifikası alacaklar. Onların gelişimine katkı sağladığımız için çok mutluyuz…”
DeneYap Atölyesi, öğrencilerin teknoloji ve mühendislik alanlarında hem teorik hem de pratik beceriler kazanmasını sağlayarak geleceğin profesyonellerini yetiştirmeye devam ediyor.