Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm Türkiye, çöl tozunun etkisi altına girdi. Çöl tozu nedeniyle hava kalitesinin düşmesi bekleniyor, bu nedenle vatandaşların hava kirliliği ve sağlık sorunlarına karşı tedbirli olmaları önem arz ediyor.
Hatay’da ve özellikle de İskenderun’da sabah saatlerinde gökyüzünü kaplayan yoğun toz perdesi, yüksek bölgelerden net bir şekilde görülebiliyor. Belen’in Soğukoluk bölgesinden bakıldığında, İskenderun’un üzerine çöken toz bulutu, şehri adeta görünmez hale getirmiş durumda.
Uzmanlar, özellikle yaşlılar ve astım hastalarının, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını uyarıyor. Sokağa çıkılması gereken durumlar için ise dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması tavsiye ediliyor.