Mazot Pahalı Dediler Tekneleri Bağladılar
Mazot Pahalı Dediler Tekneleri Bağladılar
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan meteorolojik uyarıda, Doğu Akdeniz’de yerel olarak kuvvetli yağış beklendiği kaydedildi. Yapılan son değerlendirmelere göre, 22 Eylül Salı günü gece saatlerinden itibaren Hatay’ın batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İSKENDERUN VE BİRÇOK

İLÇE İÇİN UYARI…

Kuvvetli yağışın; Antakya, Defne, Belen, İskenderun, Dörtyol, Erzin, Arsuz, Payas, Samandağ ve Yayladağı çevrelerinde etkili olması, yağışların ise yerel olarak metrekareye 20 ila 50 kilogram seviyelerine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

SEL VE SU BASKININA DİKKAT!

Meteoroloji, kuvvetli yağışla birlikte ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

UYARI 24 EYLÜL SABAHINA

KADAR GEÇERLİ

Meteorolojik uyarıya göre yağışlı sistemin 22 Eylül 2026 Salı saat 21.00’de başlayıp, 24 Eylül 2026 Perşembe saat 06.00’ya kadar etkili olması bekleniyor. Yetkililer, özellikle kuvvetli yağış sırasında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel uyarıları takip etmelerini istedi.