Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun'da üretmek ve çalışmak isteyen herkesi bir araya getiren İSKOOP Kooperatifi'nin sadece bir kadın girişimci kooperatifi olmadığını, aynı zamanda ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen, belediyenin sosyal tesislerini efektif olarak kullanmak isteyen tüm vatandaşları bünyesinde topladığını vurguladı.

İskenderun'da ilk defa bir kooperatif aracılığıyla, Avrupa Birliği ve DOĞAKA desteğiyle 200.000 Euro'luk yatırımla yaş sebze ve meyve kurutma tesisi kurulduğunu ifade eden Başkan Dönmez “Bu tesis, İskenderun'da üretilen meyve ve sebzelerin kurutulup, iç ve dış pazarlarda satılması için önemli bir adım olacak. Ziraat Bahçesi’ndeki Mayıs portakalından da ilk ürünümüzü deneme olarak toplayacağız. Kurduğumuz soğuk hava deposu, kurutma fırınlarda işleyeceğiz. Bu küçük gibi görünen adımlar, aslında büyük bir değişimin başlangıcı olacak. Bu projeler aynı zamanda İskenderun'un ekonomik döngüsüne büyük katkı sağlayacak. Bizim yıllık tahmini bütçemiz, eğer yaz sebze meyvede umduğumuz potansiyele ulaşabilirsek 80-90 milyon ciro yapmayı hedefliyoruz minimal düzeyde 2025 yılın içerisinde. Türkiye'nin en geniş katılımlı kooperatifini kurduk ve çalışmalarına başlıyoruz” diye konuştu.

İSKOOP’un özellikle kadın istihdamına önemli katkı sağlayacak olan, dikiş atölyesinde 50 dikiş makinesi ve diğer teknik ekipmanlarla destek sağlanarak iş kıyafeti üreteceklerini vurgulayan Başkan dönmez “Kurduğumuz atölye bir biçki dikiş kursu değil, onu aştık, gerçek bir üretim merkezi olarak çalışacak. Atölyede, iş kıyafetleri üretileceğiz ve bu üretimin yalnızca İskenderun Belediyesi için değil, aynı zamanda Hatay'daki diğer belediyeler, işyerleri için de büyük bir fırsat sunacak. İskenderun Belediyesi'nin yıllık iç kıyafet ihtiyacının yaklaşık 6 milyon TL ve bu üretimle büyük bir bütçe tasarrufu sağlamayı düşünüyoruz, Hatay'daki bütün belediyeleri değerlendirdiğimiz zaman yaklaşık 100 milyon TL'lik bir iç kıyafeti söz konusu. Toplamda bu çalışmalarla İskenderun'u daha güçlü ve üretken bir şehir haline getirmeyi amaçladık. Üretim merkezleri oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm projelerimizle şehrimizin kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, İskenderun'da kuracakları Halk Ekmek Fabrikası'na dair de açıklamalar yapan Dönmez, "Günlük 50.000 ekmek üreteceğiz. Fırıncılarımıza zarar vermemek adına, ekmeği daha dar gelirli vatandaşlarımıza sunacağız. İskenderun'un hemen her mahallesinde satış noktaları açmayı planlıyoruz" dedi.

Kalkınma ve yatırım bankalarına yeni fon yönetmeliği Kalkınma ve yatırım bankalarına yeni fon yönetmeliği

I M G 20250407 133131

I M G 20250407 140101I M G 20250407 135544I M G 20250407 135542I M G 20250407 135240I M G 20250407 135150