İSTE ile Eymir Kültür Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çelik konstrüksiyonla inşa edilen ve bu özelliği ile deprem bölgesinin ilk örneklerinden biri olan 4 derslik, 6 laboratuvar ve 5 atölyenin yanında orta alan ve kantinin yapımı geçen yıl Ekim ayında tamamlanmıştı.
Yapımı devam eden İMYO’nun yeni Ana Binası inşaatı ile birlikte, kampüsün toplam kapalı alanı 10.600 metrekareye ulaşacak. Çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarıyla birlikte, kampüsün 720 gün içinde tamamlanarak öğrencilere ve akademik kadroya hizmet vermesi planlanıyor. Bu projeyle, İMYO'nun eğitim faaliyetleri kesintiye uğramadan devam ederken, daha modern ve güvenli bir eğitim ortamı sağlanacak.
İskenderun Teknik Üniversitesi'nin yeniden yapılanma sürecinde atılan adımlar, sadece eğitim altyapısının güçlendirilmesini değil, aynı zamanda deprem sonrası güvenli yaşam alanlarının oluşturulmasını da hedefliyor. Çelik yapısının deprem güvenliği açısından önemli bir adım olduğuna dikkat çekilen projede, bölgedeki diğer eğitim kurumlarına örnek teşkil etmesi amaçlanıyor.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duruel, 6 Şubat Depremlerinin, herkes gibi kendilerini de derinden etkilediğini belirterek şunları kaydetti: “Ancak bu zorlu süreçte eğitim faaliyetlerimize ara vermemek için büyük bir azimle çalıştık ve hızla yeniden yapılanma sürecine başladık. Çelik konstrüksiyon sistemli yapılarımız, deprem güvenliği açısından son derece önemli. Bu projeyle, öğrencilere daha güvenli ve modern bir eğitim ortamı sunmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin akademik altyapısını güçlendirmek ve bölgedeki eğitim faaliyetlerini kesintiye uğratmamak adına attığımız her adım, hem yerel hem de ulusal düzeyde önemli katkılar sağlamaktadır. Depremin ardından gösterdiğimiz bu hızlı toparlanma süreci, sadece fiziksel yeniden yapılanma değil, aynı zamanda dayanışma ve kararlılığımızın bir göstergesidir. İSTE olarak, geleceğe yönelik güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz”