Açıklamada basın metnini okuyan Çiğdem Altunok, 2019 yılında İlçe Milli Eğitim tarafından herhangi bir mahkeme kararı olmadan usulsüz çekilen fotoğraflar ardından “izinsiz işyeri açma ve eğitim verme” suçlamasıyla 51 bin para ceza kesildiğini hatırlattı.
Dernek yerinin "işyeri" olarak anıldığı belgede 15 gün içinde cezaya itiraz edilebileceği belirtilmesine rağmen bir hafta geçmeden ve hiçbir bildirimde bulunmaksızın dernek binasının mühürlendiğini belirten Altunok, Ocak 2022’de o dönemki dernek başkanının maaş hesabına bloke konması ile cezanın kesinleştiğini öğrendiklerini kaydetti.
Devamla "İstinafa taşınan itiraz da reddedildiğini de sözlerine ekleyen Altınoluk şunları söyledi: “Bu süreçte işletilen faiz ile şu anki cezanın 60 bin TL’ye ulaştığı öğrenildi. Antakya Mor Dayanışma’ya kesilen bu ceza sadece tek bir derneğe ya da dernek binasına değil, kadın hareketine, eşitlik ve özgürlük talebimize ve örgütlenme hakkımıza vurulmak istenen bir mühürdür. Zira benzer baskılama çabasını 2020 yılından beri üyeleri gözaltına alınan, tutuklanan Rosa Kadın Derneği ve defalarca kez erişim engeli getirilen, tüm çalışanları kadınlardan oluşan Jin Haber Ajansı için de görüyoruz. Çocuklarla yapılan ücretsiz etkinlikleri kadınların bilinçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarından ayrı düşünmek tam da mücadele ettiğimiz zihniyetin çarpıcı bir örneğidir. Kadınlar Birlikte Güçlü olarak haksız yere kesilen bu cezanın iptaline ilişkin talebimizi daha önce de dile getirdik. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet davalarındaki cezasızlığın giderek arttığı dönemde bu asılsız suçlamaların ve cezanın amacını çok iyi biliyoruz! Ama kadın mücadelesine ket vurulamayacağını da çok iyi biliyoruz"