İskenderun Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nda, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıldönümü dolayısıyla özel bir kutlama programı düzenlendi. Okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı etkinlikte, Kızılay yetkilileri balonlar, çiçekler ve konfetilerle karşılandı. Bu sıcak karşılamada Türk Kızılay İskenderun Şube Müdürü Seden İlhan duygusal anlar yaşadı.
Öğrencilerin hazırladığı pankartlar ve şiirlerle renkli görüntülere sahne olan programda bir konuşma yapan Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Kızılay’ın tarihçesini ve misyonunu anlatarak “Kızılay’ımız 1868 yılında ‘Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti’ olarak kurulmuştur. Daha sonra adı Hilal-i Ahmer olmuş, Cumhuriyet döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla bugünkü adını almıştır. Kızılay’ımız, afetlerde, yangınlarda ve depremlerde hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır” diye konuştu.
Bugün kuruluşlarının 157. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını da ifade eden Başkan Recep Sivri “Bölgemizde yaşanan depremlerde vatandaşlarımızın giyim, yiyecek gibi tüm ihtiyaçları karşılanmıştır ve yardımlarımız devam edecektir. Bu anlamlı günde emeği geçen okul yönetimine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlikte duygularını dile getiren Türk Kızılay İskenderun Şube Müdürü Seden İlhan ise, dayanışmanın önemine vurgu yaparak “İskenderun Kızılay Haftamızda çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve gönüllü arkadaşlarımızın bu güzel günde bizim yanımızda olması bizleri çok mutlu etti. Hepsine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kutlama programı, öğrencilerin Kızılay’a dair yazdığı şiirlerin okunması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.












