Nöroloji ve Nörofizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Bölük, mevsimsel üst solunum enfeksiyonlarının migren ataklarını da tetikleyebildiğine işaret ederek “Yani migrenin birçok tetikleyicisi var. Enfeksiyonlar da bunlardan bir tanesi. Ayrıca uzun süre aç kalmak, uykusuz kalmak, stres, az su tüketimi gibi şeyler migren ataklarını sıklıkla tetikleyebilir” dedi.

Migrenin, çoğu zaman acil servise başvurmalarını gerektirecek düzeyde şiddetli baş ağrıları yarattığı ve oldukça uzun sürdüğü için, bu tarz durumlarda mutlaka öncelikle nöroloji hekimine başvurmakta fayda olduğunu kaydeden Doç. Dr. Cem Bölük “Migrenin etkin tedavisi mevcuttur. Bu yüzden hastaların nöroloji polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir. Sadece ilaç tedavileri de değil; migren botoksu gibi, nöral terapi gibi, sinir blokajları gibi iğne tedavileri de yapmaktayız” diye konuştu.

MİGREN AĞRISI OLDUĞU

Kalp sağlığını korumak için kuruyemiş yiyin! Kalp sağlığını korumak için kuruyemiş yiyin!

ASIL AYIRT EDİLEBİLİR?

Migrenin çoğunlukla tek taraflı baş ağrısı yaptığını belirten Nöroloji ve Nörofizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Bölük “Bir kural değildir. Ama çoğu zaman tek taraflı, kimi zaman alın bölgesinden, kimi zaman ense bölgesinden başlayan böyle zonklayıcı karakterde dediğimiz bir nabız atma hissiyle beraber oldukça şiddetli yüksek sesle, ışıktan, ağır kokulardan, gürültüden çok rahatsız edecek şekilde, mide bulantısı ve kusmayla birlikte eşlik edebilecek şekilde görülen baş ağrılarıdır. Migren atakları üç güne kadar sürebilmektedir. Baş ağrısı geçse bile sonrasında bir halsizlik, keyifsizlik, konsantrasyon kaybı gibi sonraki dönemdeki bulguları da uzayabilir. Bu ağrı karakteriyle migren olduğunu anlayabilir hastalarımız” şeklinde konuştu.

IMG_20240111_130032IMG_20240111_125731

Editör: Halit Sapmaz