Üniversite Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı İlhan sorumluluğunda kurulan Kornea Birimi ve Kornea Nakil Merkezi faaliyetlerine başladı. Türkiye’de büyük merkezlerde uygulanan ve Hatay’da bugüne kadar kamu hastanelerinde yapılamayan kornea naklinin MKÜ hastanesinde yapılmaya başlamasıyla hastalar kornea nakli için Adana, Gaziantep, Ankara gibi büyükşehirlere gitme zorunluluğundan kurtuldu.
Kornea Birimi ve Kornea Nakil Merkezi hakkında detaylı bilgiler veren Doç. Dr. İlhan “Kornea gözün en ön kısmındaki saydam tabakadır. Bu organın hastalıklarında saydam tabaka saydamlığını yitirebilir ve kalıcı görme azlığı gelişebilir. Böyle durumlarda hastalıklı korneayı yeni bir kornea ile değiştirme yani kornea nakli işlemi hastanın görme düzeyini artırabilir” dedi.
Hatay’da geçirilmiş kornea hastalığına bağlı görme azlığı hatta körlük yaşayan birçok hasta olmasına rağmen bu hastaların büyük kısmının tedaviye ulaşamadıklarını gördüklerinin altını çizen Doç. Dr. İlhan “Hastalarımıza bu hizmeti sunmak için eksiklerimizi giderdik. Gelinen bu noktada Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kornea nakil merkezi olarak yetkilendirildi ve merkezimiz hizmet vermeye başladı. Hedefimiz çok kısa bir süre içinde kornea hastalıklarının tedavisinde güncel tıbbi uygulamaların tamamını hastalarımız için ulaşılabilir hale getirmek ve yapacağımız çalışmalarla bu bilim dalında öncü bir rol oynamak. Bu güzel hizmetin hastalarımıza sunumu sürecinde desteklerini kararlılıkla sürdüren başta rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya şahsında tüm Üniversite ve Tıp Fakültesi yönetimine, başhekimimiz Prof. Dr. Bülent Akçora ve Hastane yönetimine ve tüm Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na şahsım ve hastalarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yolda bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birimi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Burcu ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Bankası ailesine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.