Fiyatların normalden yüksek olması sebebiyle insanların araç alamadığını öte yandan sürekli yaşanan fiyat değişimi nedeniyle alım satımcıların sattığı aracı aynı fiyata alamadığını kaydeden Atar; “Pandemi döneminden sonra galericilerin sorunları çoğaldı, birikti. Şu anda sattığın bir arabayı bir daha alamıyorsun. Almaya kalkışıyorsun daha önce sattığın arabanın bir katını daha vererek araba alabiliyorsun, en büyük sıkıntılarından bir tanesi bu. Döviz aldı başına gitti, bu da bizim piyasayı etkileyen bir unsurdur. İkinci el arabalarda da fiyatlar şu anda çok yüksek. Belirttiğim gibi doların, euronun yükselmesi arabaları yükseltiyor. Vatandaş alamıyor, esnafımız kendi aralarında alışveriş yapıyorlar. Araba fiyatlarının yükselmesinden dolayı vatandaş araba alacak güçte değil zaten para kazanamıyor” diye konuştu.
Döviz kuruna bağlı olarak fiyatlardaki artışın devam edebileceğini de söyleyen Atar; “Türkiye'nin geleceğini kimse kestiremiyor. Ekonomistler bile ileri günlerde ne olacağını bilemiyor, biz zor biliriz. Piyasanın görünümü onu gösteriyor ki bu fiyat durmayacak. Dolar, euro yükseldikçe arabalar da yükselmeye devam edecek” dedi.
Geçmiş dönemlerde dernek olarak galericilerin şehir dışında bir yere taşınması, bir site içerisinde bir araya getirileceği girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını hatırlatan Atar; “Galericilerin şehir dışına taşınmaları konusu şu an durmuş durumda. Biz o çalışmaları 2007 yılından 2011’e kadar devam ettirdik. Nardüzü beldemizin üzerinde, 109 dönümlük bir yer üzerinde çalıştık, hatta oraya karar verildi, çalışmalar yapıldı, projeler çizildi. İçişleri bakanlığına kadar yazılarımız gitti. Ardından gelen büyükşehir yasası ve Hatay’ın büyükşehir olmasıyla işler durdu, bir şey yapamadık. Bizim 1997'de derneği kurmamızın amacı galerici, esnaf arkadaşlarımızın güzel bir yeri olması, bütün esnaf arkadaşlarımızın bir arada olmasıydı. En azından dışarıdan gelecek olan müşteriler tek bir yere gelip, aynı merkezde, istediği arabayı alıp gidebilsin diye derneği kurduk ama maalesef site olayını başaramadık. Biz tamamen her şeyi bitirmiştik, İçişleri Bakanlığından izin bekliyorduk hatta özel idareden misafirlerimiz geldi, ‘biz yapalım’ diye öneri de getirmişlerdi ama olmadı. Bundan sonra da biraz zor. Çoğu arkadaşımız şehir dışına çıktı, 20 metrelik yolun üzeri galerilerle doldu. Zaten 2005'te çıkan kanun diyor ki, şehrin dışında apartmanların altında galericilik yapabilirsin. O yüzden arkadaşların çoğu şehrin dışına taştılar. Zaten şimdi bir yer yapmaya kalkışsan yeteri kadar esnaf bulamazsın, hiçbir esnaf arkadaşımız parayla yer satın alacak güçte değil” şeklinde konuştu.