-HADO LİMANI, 2 BİN GROSTONLUK GEMİLERİ AĞIRLAYACAK HALE GELECEK

-BAŞKAN SAVAŞ: HADO İLE 12 AY BOYUNCA YOLCU TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

-İSKENDERUN'DA SERBEST BÖLGE OLUSTURMAK İSTİYORUZ

-SAVAŞ: HADO İLE 25 BİN KİŞİYİ TAŞIYARAK ULAŞIM DESTEĞİ VERDİK

-KUTLU: “KÂR GÜTMEDEN YAPTIĞI YATIRIM İÇİN LÜTFÜ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Toplantıda CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İMEAK İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, HADO Genel Müdürü Bülent Ok ve çok sayıda iş insanı hazır bulundu.

Savaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’a kazandırılan ve geçen dönem KKTC’ye her seferinde yaklaşık 450 yolcu taşıyan feribotlara ek olarak HADO filosuna daha büyük gemiler kazandırmak istediklerini söyledi.

HADO Limanı’nın daha kapsamlı gemilerin yanaşabilmesi için uygun hale getirileceğini ve gidilecek ülke sayısının artması için çalışmaların devam ettiğini belirten Savaş, HADO’nun uygun fiyatlarla Hataylı vatandaşların hizmetine sunulduğunu ve önemli derecede rağbet gördüğünü kaydetti.

LÜBNAN VE İSRAİL’E YOLCULUK…

Bu sene 25 bin kişiyi çok uygun şartlarda ve yüklerini Kıbrıs ile Hatay arasında taşıyarak vatandaşlara büyük bir destek verdiklerinin altını çizen Savaş “Seferleri sadece sonbahar başlangıcı ve yazın değil bütün yıl 12 ay boyunca yapmak istiyoruz. Çok daha fazla insanı Hatay ile Kıbrıs arasında taşımak istiyoruz bunun dışında Lübnan ve İsrail’e sefer başlatmak için teknik düzenlemeler yapıyoruz” dedi.

HADO LİMANINA 2 BİN GROSTONLUK

GEMİ DÜZENLEMESİ…

HADO seferlerinin haricinde büyük kapasiteli uluslararası gemilerin Hatay’a gelmesi için Bakanlıklar ile görüşme yapılarak düzenlemeler yapılacağının müjdesini veren Savaş, “2 bin grostonluk gemileri Hatay’a getirmek için yeni teknik düzenlemeleri bakanlıklar ile görüşeceğiz. Önümüzdeki yıl Nisan ayından itibaren Kıbrıs, Lübnan ve İsrail’e hem yük hem de insan taşımaya başlamak ve bu işi 12 ay süreyle yapmak istiyoruz. HADO uzun uğraşlar sonucu faaliyete geçirildi ve önemli emekler sarf edildi. 6 yıl boyunca çok çalıştık, HADO’yu oluşturduk ve insanlarımızı taşımaya başladık. Bir yıl daha çalışıp daha büyük kapasiteli yolcu ve yük taşımak Hatay’a büyük bir zenginlik katacaktır. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çöloğlu “Ahilik kültürü ve geleneği çok önemli” Çöloğlu “Ahilik kültürü ve geleneği çok önemli”

İskenderun’da serbest bölge oluşması için de çalışmalar yaptıklarını aktaran HBB Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun ilçesinin 1956 yılında ilk defa serbest bölge ilan edildiğini ve aktive edilmediğini belirterek bu konuda çalışmaların süreceğini söyledi.

İMEAK İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu da, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın kâr gütmeden yaptığı HADO yatırımı için teşekkür ettiğini belirterek gurur verici bir yatırım olduğunu ve deniz açısından şehir vizyonunun arttığını vurguladı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz ise HADO Yat Limanı sayesinde Hatay ekonomisinin önemli derecede değer kazandığını ve ileride cruise gemilerinin Limana yanaşmasının Hatay’a fayda sağlayacağına dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim