Kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeyi hedefleyen Türk Ekonomi Bankası (TEB), kadın iş sahiplerine ve girişimcilerine sunduğu finansal ve finansal olmayan desteklerin yanı sıra düzenlediği etkinliklerle de kurumlararası iş birliği ve bilgi paylaşımına katkı sağlıyor. TEB, ekim ayı içinde WEConnect International ve ExxonMobil iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte kadın iş sahiplerini, başarı hikayeleriyle iş dünyasında fark yaratan kurum temsilcileriyle bir araya getirdi.

 

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Kadın Bankacılığı ile kadın iş sahiplerinin ve girişimcilerin network geliştirmelerine ve ürünlerine yeni pazarlar bulmalarına destek oluyoruz. Üreten, gelişen ve geliştiren her kadının yanında olacağız” dedi. 

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadın iş gücünün ekonomiye dahil edilmesinin önemi her geçen gün daha fazla artıyor. Kadınlara iş hayatında ihtiyaç duydukları destekleri sağlamak ve karşılaştıkları engelleri aşmalarına destek olmak için 2015 yılında Kadın Bankacılığı’nı kuran Türk Ekonomi Bankası (TEB) bu yönüyle kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Bugün 70 binden fazla kadın ortaklı müşterisi bulunan TEB, kadın girişimci ve patronların finansa erişimini kolaylaştırmak için kaynaklarıyla kredi çözümleri sunarak finansman desteği sağlıyor. Ayrıca gerçekleştirdiği etkinliklerle de çeşitli iş birliklerinin kapılarını kadın iş sahiplerine açıyor, kurumlar arasında bilgi paylaşımına katkı sunuyor. 

 

Bu vizyon doğrultusunda “Satınalmacıyla Sanal Tanışma Toplantısı – İstanbul ve Ötesi” serisini başlatan TEB, son olarak da WEConnect International ve ExxonMobil iş birliğiyle kadın iş sahiplerini, farklı sektörlerden kurum temsilcileriyle bir araya getirdi. WeConnect ve Exxon ile sürdürülen program ile iş dünyasındaki kadınların network geliştirme ve ürünleri için yeni pazarlar bulma konusunda destek olunması için çalışılıyor. 

 

TEB Kadın Bankacılığı ile ortak geleceğe pozitif etki 

Dış ticaret açığı yüzde 10,5 azaldı Dış ticaret açığı yüzde 10,5 azaldı

Kadın girişimcilerin ve patronların iş hayatında ihtiyaç duyduğu finansal veya finansal olmayan desteği sağlamak üzere Kadın Bankacılığını başlatan TEB, kadınların ekonomiye dâhil edilmesi ve güçlendirilmesi misyonu ile nakit yönetiminden pazarlamaya, satıştan liderliğe kadar birçok konuda eğitimler veriyor, mevcut ekosistem paydaşlarıyla ortaklaşa çalışmalara yapmaya, böylelikle daha fazla kadın girişimciye ulaşmaya önem veriyor. TEB, kadın patronları ve girişimcileri desteklemenin, onların iş fikirlerine katkı sunmanın hepimizin ortak geleceğine pozitif etki yaratacağı bilinciyle hareket ediyor. Örneğin, Avrupa Birliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile yaptığı anlaşma çerçevesinde kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği” programına dâhil olarak 50 milyon Euro’luk fonu kadın girişimcilere teminatsız olarak kullandırdı. 

Editör: TE Bilisim