Ziraat Bankası Sahil şubesinde yıkım sürüyor
Ziraat Bankası Sahil şubesinde yıkım sürüyor
İçeriği Görüntüle

TİP heyetini, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Gökhan Gökpınar ile yönetim kurulu üyeleri ve cemiyet üyeleri karşıladı. Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Gökpınar, TİP heyetine hoş geldiniz diyerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret kapsamında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan TİP Hatay İl Başkanı Hasan Yılmaz, son dönemde belediye başkanlarına yönelik gözaltı ve tutuklamaların, "demokrasiye karşı bir kumpas" olduğunu söyledi. Yılmaz, “CHP'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının ardından birçok belediye başkanı saçma gerekçelerle görevden alınıyor ya da tutuklanıyor. Bu gelişmelerin arkasında AKP iktidarının saray rejimi eliyle kurduğu baskı ve yıldırma politikası var,” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca, işçi, emekçi, kadın ve gençler üzerinde sistematik baskılar uygulandığını, bunun da iktidarın yönetememe krizinin bir yansıması olduğunu vurguladı. "Belediyelere kayyum atamak, halkın sandıkta ortaya koyduğu iradeyi yok saymaktır. Bu sadece muhalefete değil, doğrudan demokrasiye yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Ziyaret sonunda, basın özgürlüğünün önemine değinen TİP heyeti, gazetecilere çalışmalarında başarılar dileyerek dayanışma mesajı verdi.

0Ddbfd67 5195 4726 9710 683C912D9C3325Ab0D90 Dfba 4133 885D C21394B2B616Ad20F867 643E 4Cba 9060 38Fea9D411E10B2B5Bcd 71Ba 4A3D 9794 D0Bcc419Aa85