Bugüne kadar altısı şiir, roman ve öykü olmak üzere 8 kitabını okurla buluşturduğunu ifade eden HAŞYAD İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri Dernek ile kendi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HAŞYAD (Hatay Yazarlar Şairler Derneği) İskenderun Temsilciliği olarak, Aşık Mustafa İncedil, Ozan İbrahim Kurtini, Sanatcı Abdullah Cila ve Nuri Şıvga, Şair Suna Kalkan ve Rifat Kara ile birlikte Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e ‘Hoş geldin’ ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Türkeri, kültür-edebiyat ve şiir üzerine sohbet ettiklerini, kitaplarından hediyelerin yanı sıra "Hoş Geldiniz Kaymakamım" adlı şiirini takdim ettiği kaydetti.

Gaziler Haftası münasebetiyle İskenderun Muharip Gaziler Derneğini de ziyaret ederek, Başkan Neşet Turhan'a Gazilerle ilgili şiirini takdim ettiklerini aktaran Başkan Türkeri, ayrıca burada adına düzenlenmiş Teşekkür Belgesini almaktan da onurlandığını ifade etti.

Yazdığı altı şiir, bir roman ve bir de öykü kitabının gelirlerini muhtaç aileler ile kuruluşlara hibe ettiğini vurgulayan HAŞYAD İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri, “Mesela 2016’da yayınlanmış olan ‘Kızılelma’ adlı şiir kitabımı o aralarda çok zor durumdalardı, Bayrı Bucak Türkmenlerine gelirini elden teslim ettik. Bundan da çok olumlu tepki aldık” dedi.

Rotary’den kız öğrencilere eğitim desteği; “Hayatıma Sahip Çıkıyorum” Rotary’den kız öğrencilere eğitim desteği; “Hayatıma Sahip Çıkıyorum”

2000-2012 yılları arasında Hatay’da Esinti adlı Kültür, edebiyat ve şiir dergisi çıkardıklarına değinen Türkeri “Bunun da Hatay’a çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Derneği olarak özellikle İskenderun, Belen Hatay’ı Türkiye genelinde tanıtmaya çalışıyoruz. 2019 yılında Türkiye geneli şairler-yazarlar toplantısı yaptık burada. En azından 60-70 katılımcı vardı. İki gün ağırladık, ayrıca müzik şöleni oldu. Geçen yıl İskenderun Belediyesi ile birlikte  ‘İskenderun’la ilgili şiir yarışması düzenledik. Türkiye geneli 400’e yakın şiir geldi. Bunların içerisinden ödül alanlar da dışarıdan gelen şiirlerdi. Ödül törenine davet ettik, onları ağırladık. Çanakkale Zaferi yıldönümünde etkinlik yaptık, İskenderun’da. 29 Ekim’de yine bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz, inşallah onu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Şair, ozan yazarların Türkiye’de de yerelde de sahipsiz, göz ardı edildiğine de işaret eden Türkeri “Aslında ozanlar, şairler, yazarlar kolay yetişmiyor. Bunlar alaylı, mektebi yok! Kendiliğinden oluşan, yetişen yetenekler. Hatta bazı ozanlar, şairlerimiz var ki, nesli tükenmekte, bunların devamı gelmiyor. Bunları yaşarken onurlandırmak amacıyla gönüllerini hoş ettirmek, yaşıyorken, yaşatmak lazım, bir caddeye, bir okula, bir kütüphaneye isimlerinin verilmesini, Kaymakam beye de arz ettim, olumlu karşıladı, bunlar gerçekleşir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.  

 

Editör: TE Bilisim