İskenderun Teknik Üniversitesi'nin deniz müzesi olan İSTE Sualtı Müzesi'nde yerini alan bu olağanüstü eser, deniz bilimleri tutkunları ve meraklıları için gün sayıyor. İskenderun Teknik Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, müzeye kazandırılan 500 materyal arasında yer alan bu önemli eserin, bilimsel bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

İSTE Sualtı Müzesi’nin en dikkat çekici parçalarından biri olan 11 metrelik balina yavrusu, İskenderun Körfezi'nde kıyıya vurduğunu anımsatan Prof. Dr. Turan, “Bu nadir eseri, akademisyenler ve öğrencilerimizin titiz çalışmaları sonucunda, müzemizin zengin koleksiyonuna katmayı başardık. Sualtı müzesi projesi bölgeye eşsiz bir kültürel ve eğitimsel katkı sağlayacak. Özellikle çocuklar ve gençler için deniz ekosistemi ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla büyük bir fırsat sunuluyor” dedi.

Rektörleri Prof. Dr. Tolga Depçi'nin desteğiyle hayata geçirilen bu projeye vurgu yapan Prof. Dr. Turan, bölgede bir ilki temsil ediyor ve Akdeniz'de sualtı müzesi olarak hizmet vereceğini kaydetti.

İskenderun ve Hatay bölgesine gelen herkesin, bu eşsiz müzeyi ziyaret ederek sualtı dünyasının gizemini keşfetme şansına sahip olacağına da dikkat çeken Prof. Dr. Turan, müzenin deniz canlılarıyla birlikte yunuslar, köpek balıkları, vatozlar, diğer balık türleri, kabuklular, mercanlar ve süngerler gibi birçok deniz canlısını barındırdığını da sözlerine ekledi.

İSTE Sualtı Müzesi, bölgeye gelen ziyaretçilere sualtı dünyasını yakından tanıma fırsatı sunarken, aynı zamanda eğitim ve bilinçlendirme açısından da önemli bir rol üstleniyor.