Yılın ikinci ayının başlarında 6 Şubat depremi yüz yılın felaketini yaşadıklarını belirten İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz “Her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz. Özellikle deprem bölgesinde acısı, kaybı olmayan hiçbir vatandaşımızın olmadığına inanıyorum” dedi.

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ İŞÇİ GİDERLERİ

Türkiye’de maalesef hammaddelerin bazılarının olmadığı, üretilmediği, dövize endeksli olduğu için istesek de maliyetlerin düşmediğini vurgulayan Mahmut Şenöz “Esnaf olarak, kendi mesleğim olan fırıncılık unlu mamuller için söylüyorum. En büyük sıkıntımız işçi giderleri. Asgari ücretin bir senede iki-üç defa artmasından dolayı yaşadığımız sıkıntılar var. Daha önce iki-üç bin lira asgari ücretle geçinebiliyorlardı. Çalışan arkadaşlarımıza yol arkadaşlarımıza mesai arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum, onlar da bizler de bayağı fedakarlık yapıyoruz” diye konuştu.  

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİNİN

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANSIN

Depremde pandemide büyük sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Mahmut Şenöz “Depremde iki üç işçimi kaybettim, işyerimiz yıkıldı, biz istihdam sağladığımız için onları işten de çıkarmadık. Fakat bunlar bize artı maliyet getiriyor. Çünkü işten de çıkartamıyoruz kapaman işyeri için yeni bir işyeri de açamadık. Devletimizden destek bekliyoruz. Depremde işyeri yıkılan 20 esnafımız, mecburen kapanmak zorunda kalıyor, mağdur oluyorlar. Devletimiz elinden geldiği kadar mağduriyeti gidermeye çalışıyor fakat yeterli olmuyor. İnsanın işyeri yıkılmışsa onun yeniden meydana gelmesi için telafi edilmesi lazım. İş yeri yıkıldığı zaman, onun ailesi, çocukları, çalışanları, borcu, ödemesi, kirası var. Bunlar da büyük sıkıntı. Evi yıkılan bütün esnafımıza, vatandaşımıza, halkımıza devletimiz en güzel yardımı yapar, ben her zaman şundan yanayım, gerçek ihtiyaç sahibinin bütün ihtiyaçları karşılansın” şeklinde konuştu.