İskenderun’da sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenci servisleri ile veliler araçlarıyla okullara öğrenci taşıdı. Kentte okul telaşı trafik akışına da yansıdı. Özellikle kentin ana arterlerinde merkezlere trafik akışında yoğunluk dikkat çekti. Okul önleri, kavşaklarda da trafik ekipleri de olası yoğunluğu önlemek üzere görev yaptı.

Tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da öğrenciler için yeni eğitim öğretim maratonu bugün itibariyle başladı. Sabah saatlerinde okulları dolduran öğrenciler, üç aylık aradan sonra arkadaşları, okul ve öğretmenleriyle buluşmanın keyfini yaşadı. Sınıflarda arkadaşlarına kavuşan öğrenciler öğretmenlerinin nezaretinde ilk derslerini yaptı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MESAJI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Binalarımızın güçlendirilmesinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığımızın uzun yıllardır üzerinde yoğunlaştığı, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında milli ve manevi değerleri ön plana çıkaran ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile daha güçlü bir eğitim öğretim yılı bizleri bekliyor. Kıymetli öğretmenlerimiz, öğrencilerinizin gelişimlerini en az aileleri kadar sizlerin de istediğini ve özveriyle çalıştığınızı biliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında aynı kararlılık ve azimle devam edeceğinizden hiç şüphemiz yok. Değerli velilerimiz, her eğitim öğretim yılı bizim için yeni bir başlangıç. Sizler de her zaman öğrencilerimizin yanında en büyük destekçimiz oldunuz. Yeni öğretim yılında da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hedeflerine ulaşmasında en büyük destekçimiz olacağınıza eminiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının hepimiz için başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye kaydetti.