Kahramanmaraş merkezli on bir ili etkileyen 6 Şubat depreminden sonra yaşadıkları sıkıntıları yetkililerin destekleriyle aşmaya çalışıldığını aktaran Arsuz Gözcüler Su Ürünler Kooperatifi Başkanı Atanur Ünal, üye balıkçılarla birlikte denizin de etkilediği bölgede avlanmada sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti.
İskenderun.org mikrofonlarına konuşan Kooperatif Başkanı Atanur Ünal “Benim bölgemde yeşil ruhsatlı kayıtlı olan 60 tane tekne var. Bizim bölgemizde balıkçılar depremden sonra denize çıkma şansı yoktu. Artçı sarsıntılar denizi etkilediği için, denizin dibinde büyük yarıklar meydana geldi, tabiat dolayısıyla etkilendiğinden balıkçılarımızın balık yakalama ya da ihtiyaçlarını karşılaması çok zorlaştı” dedi.
Devletin desteklerinin bu işi çözmediğini, ancak ellerinden gelenin de yapıldığını da vurgulayan Arsuz Gözcüler Su Ürünler Kooperatifi Başkanı Atanur Ünal, “Benim bölgemle ilgili sepetle avcılık, Mayıs ayından itibaren Ağustos ayına kadar çok kolay yapılabileceği gibi masrafsız bir avcılık sistemi. Daha önce bu avcılık sistemi için yasaklanması talebinde bulunmuştum ama şimdi yasağın kalkması için başvurularda bulundum. Turizm sezonu tüm Türkiye’de etkilendiği gibi burası da etkilendi, balıkçının yakaladığı balığın biraz daha değeri artıyor. Denizimizin paydaşları olan ticari tekneler, amatör tekneler, özel tekneler tarafından hunharca kullanılması, avcılık yapılmasından son derece rahatsızlık duyuyorum. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyorum. Bakanlık en son yaptığı görüşmede bölgesel balıkçılığa geçilmesiyle karar alındı. Bölgesel balıkçılığa geçildiğinde bu sorunların ortadan kalkacağı konuşuluyor. Barınağımızın yapılmasını sağlamak için çaba gösteriyorum. Balıkçılarımız ihtiyaçlılarını kısmen çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.