Her alanda kalifiye ara eleman ihtiyacına cevap vermek üzere eğitim öğretim hizmeti veren İskenderun Sahil Meslek Anadolu Lisesi’nin Bilişim Teknolojileri bölüm öğretmeni ve alan şefi Mehmet Fatih Açil, İskenderun.org ekibine sundukları eğitim, öğrencilerin lise sonrası nerelerde, hangi pozisyonlarda görev alacakları konusunda paylaşımlarda bulundu.

Bilişim Teknolojileri bölümünde öğrencilerin bilgisayarı parçalarını öğrenerek başladıklarını belirten Bölüm öğretmeni Mehmet Fatih Açil,  “Devamında donanımlarını öğreniyorlar ve sonrasında bilgisayarda programa dersleri programlanmayı öğretiyoruz, robotik kodlama dersinde Arduino gibi malzemeleri kullanarak yazdıkları, kodları güncel hayatlarında kullanabilecek şekilde getiriyoruz. Web sayfalarını hazırlayabiliyorlar, kodlama derslerinde kod yazıp bununla ilgili uygulamalar yapıyorlar. Bilgisayar mühendisliğine gidebilirler bilgisayar öğretmenliğine gidebilirler teknik öğretmen olabilirler yüksekokulda çok fazla bölümümüz var bilişim ile ilgili olarak programlama yazılım (A) sistemleri gibi birçok bölüme gidebilirler” diye konuştu.

Burada eğitim gören öğrencilerin üniversite dışında kendilerini yetiştirirlerse eğer kendi firmalarını kurabileceklerini de ifade eden bölüm öğretmeni Mehmet Fatih Açil,  “Bunun üzerine eğitim alırlar, aldıkları eğitim sonucunda bir iş ortamına çevirirler. Kodlama üzerine kendilerini geliştirirlerse anaokulu ortaokulu lise gibi bölümlerde kodlama ile ilgili eğitim açabilirler halk eğitim üzerinden böyle bir şey açabilirler bilgisayarın olduğu her yerde çalışabilirler” dedi.

İki tane TÜBİTAK bilim fuarını açtıklarını da aktaran Bölüm öğretmeni Mehmet Fatih Açil, şunları söyledi: “Onları tamamladık. İkinci kez Erasmus projesini yiyecek içecek bölümü ile Erasmus projesini hazırladık öğrencilerimizi yolladık son hareketliliğimiz kaldı ve sonrasında büyük bir ihtimalle Prag’a gideceğiz. Daha öncesinde Viyana, Portekiz'e gitmiştik. Bu şekilde projelerimiz oluyor. Deprem olmasaydı Teknofest'te projeler hazırlıyorduk, projelerimiz kabul olursa teknofest gibi uygulamalı olarak gidebildiğimiz fuarlar var. Kaynaştırma öğrencimiz dediğimiz bir öğrencimiz vardı, bunun sınıf ortamına uyum sağlaması için Arduino’lar kullanarak, kendisinin de yardımıyla bir kodlama yaptık, hem okuldaki arkadaşlarıma uyum sağladı, hem o uygulama ile anaokulu öğrencilerimize bir oyun oluşturmuştuk…”