Kamyon şoförü baba ile ev hanımı annenin yedi çocuğunun en küçüklerinden olan Yusuf Yıldız, yaşadığı depremin şokunun kendilerine ağır geldiğini zorlu süreç yaşadığını belirterek,” Bir hedefim vardı ve ona ulaşmak için önümde altı ay vardı bunun için derslerime odaklanarak çalışma çabası içerisine girdim” dedi.
Şuan ki başarısının ek puanla Türkiye 18.olduğunu anlatan Yıldız, “Deprem aklımdan gitmiyor, yarattığı psikolojiyi unutmak için kendimi derse verdim. Her zaman ders çalışarak bunu hafifletmeye çalıştım. Aslında bu bilinçaltımızda hep vardı. Her soru çözdüğümüzde kaybettiğimiz arkadaşlarımız hep aklımızın bir köşesindeydi. Ama işte sonuçta bir sınav var ve sınava çalışmak zorundasınız haliyle bu psikoloji ile olunca da kendimiz için çalışmaktan başka bir şansımız olmuyordu. Deprem zamanı imkanlar kısıtlandı. Normal hayattakinden çok daha az imkanlara sahip olduk. Belli bir dönem okulumuz kapandı belli bir dönem evlere giremedik belli bir dönem dershaneler kapandı. Bu zorlu süreçte de çok büyük çabalar sarf etmek zorunda kaldık. Depremzede olmayan rakiplerimize göre şansımız daha da azdı.Depremden sonra kısa bir dönem sehir dışına da çıktım. O dönemde okul müdürümüz Ramazan Çakır başta olmak üzere bir cok kişinin yardımına başvurdum. Tabiki rehber öğretmenlerimin yardımından da bahsetmeden olmaz. Bu başarı sadece benim değil,ailemin okulmun ve üzerimde emeği olan herkesin başarısıdır. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.
Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Yıldız, çadırda konteyner kentte kaynak kitaplar ile günde 6-7 saat ders çalışarak sınavlara hazırlandığını belirterek, “ Yedi kardeşlik bir aileyiz. Dolayısıyla tek bir çadırda 7 kardeş ve akrabalarla kaldık. İlk zamanlarda çadır sıkıntısı olduğu için hepimiz tek bir çadırda kalmak zorunda kaldık. Ama ona rağmen ben evden kitaplarımı çıkartmıştım. Kitaplarım olmazsa olmaz sınav sonuçta çadırda belli bir köşede boynumuz ağrısa da masamız olmasa da bir şekilde çalıştık. Tabi internette sıkıntılıydı o zamanlar elimden geldiğince kaynak kitaplardan altlarını çizerek ders çalıştım. Sonrasında konteyner kent kurulunca da konteynerde kalmaya devam ettik” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLUK HAYALİM DOKTOR OLMAK
Çocukluktan beri hayali Tıp okumak olduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, “Çocukluğumdan beri hayalim tıp okumaktı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Böyle bir başarıyı çevremdekilerde bekliyordu. Ama depremden sonra açıkçası azda olsa umudumu yitirmek üzereydim ama umutlar yitirilmemeliymiş hiçbir zaman” dedi.
Öğretmenlerinin de verdiği eğitim ve destek ile depremin yarattığı psikoloji atlatması için emek ve çaba sarf eden bunun yanı sıra eğitimlerine sıkı ve disiplinli çalışmalarını sağlayan öğrencilere yol gösteren Net Dershanesi Rehber öğretmen Cihan Ziya Yıldırım da şunları söyledi: “Öğrencimiz Yusuf deprem öncesinde ve deprem sonrasında disiplinli çalışmayı bırakmadı. Bizde öğretmenleri olarak rehberlik servisi olarak her zaman yanında olmaya çalıştık. Tüm öğrencilerimiz gibi hem eğitsel hem de psikososyal olarak bu süreçte yanında olmaya çalıştık. Psikolojik destekte bulunduğumuz da diğer öğrencilerimiz gibi Yusuf’ta çok çabuk toparladı. Başarıya ulaştı. Yapacağı tercih sonrasında istediği okula kaydını yaptıracağını umut ediyoruz”