Yedi yaşındaki ikizleri Vakıf gönüllüleri yaşadıkları çadırdan alarak fizik tedaviye götürüyor. 2017 yılında Antakya’da dünyaya gelen Emir ile Demir Korkunç ikiz kardeşler Serebral Palsi rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görüyordu ancak 6 Şubat depreminde sağlık merkezlerinin yıkılmasından dolayı tedavileri yarım kaldı, ailece çadırda yaşamaya başladılar.
Deprem sonrası bu çocukların tedaviye ihtiyaçları olduğunu haber alınca harekete geçen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin öncesinde parmak ucunda yürüyen ikizlerin ameliyat ettirildikten sonra tam düz olarak yere basabilmeyi, daha dik oturabilmeye başladıklarını söyledi.
Bundan sonrasında uzun süre bir fizyoterapi süreci başladığını aktaran Nigar Evgin “İkizlerimizi haftada iki gün yaşadıkları çadırdan mobil aracımız ile alarak hizmet birimlerimize getirerek burada tedavilerini devam ettiriyoruz” dedi.
Deprem sonrası Hatay'da başta özel gereksinimi olan çocuklara ve ailelere hizmet sunmaya başladıklarını sözlerine ekleyen Nigar Evgin, “Deprem bölgesinde yaraları sarmak için çıktığımız yolculuğumuzda engelli çocuklara fizyoterapi, özel eğitim ve psikolojik danışmanlık desteği sağladık. Konteyner veya çadır kentler dışında kırsal alanda yaşayan engelli çocuk ve ailelerine de mobil hizmet aracımız vasıtasıyla ulaşarak yerinde rehabilitasyon hizmeti sunduk bu hizmetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.
İkiz çocukların ev hanımı anneleri Nuray Korkunç, hayatları boyunca unutamayacakları bir depremi yaşadıklarını ve yakınlarını kaybettiklerini belirterek, “Deprem anında çocuklarımıza eşim Kemal ile birlikte üzerlerine kapanarak onları korumaya çalıştık sonrasında çıktık. Çadıra yerleştik ve çadırda çocuklarımıza bakmaya başladık. Tedavi gördükleri yerler yıkılınca nasıl yaparız diye çok korktuk. Tedavileri bizim için önemliydi. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı sağ olsun elini bize uzattı. Çocuklarımız hem ameliyatlarını oldu hem de fizik tedavilerini vakıf sayesinde görüyor çok mutluyuz” şeklinde konuştu.