İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesini Eymir Kültür Vakfı Kalıcı Yapılar Başkanı İsmail Işık, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ile birlikte ziyaret eden İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci projenin geldiği durum hakkında bilgilendirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 6 Şubat depreminden sonra, üniversite olarak hummalı bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirterek “Şu anda bulunduğumuz inşaat alanına baktığımızda, burası İskenderun Meslek Yüksekokulumuzdu. En köklü birimlerimizden bir tanesi. Burada bulunan 1 ana binamız, 4 atölyemizin hepsi ağır hasar almış, bu kapsamda da yıkılması ve yenisi yapılması gerekiyordu. Depremin ilk anından beri yanımızda olan ODTÜ Eymir Vakfı bize katkı sağladı. 2 binamızın inşaat aşaması bitmek üzere, buna Eymir Vakfı’nın değerli bağışçıları ile beraber devam ediyoruz. Ana binamız ve sınıflarımız için, sayın cumhurbaşkanımız da ödeneğimizi göndermiş bulunmaktadır. Tabi diğer 4 atölyemizi de sayın bağışçılarımız ile hayata geçireceğiz” dedi.

         Hibrit araçlar, drone teknolojileri bölümlerinin de yer aldığı 21 farklı bölümde 3250 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Depci yıllardır süre gelen misyonu ve geleneği, daha da ileri götürmek için el ele verip, tekrar İMYO’yu ayağa kaldırmak, hatta eski günlerinden daha da ileriye taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Eymir Kültür Vakfı Kalıcı Yapılar Başkanı İsmail Işık ODTÜ mezunlarının kurduğu Vakfı çalışanları, üyeleri, kurucuları olarak, 1999 İzmit, 2011 Van depreminde olduğu gibi, büyük felaketlerden sonra eğitime katkı sunmak için yola çıktıklarını ifade ederek “Onların arayışı içerisindeyiz. Yaklaşık 1000 öğrenciye ÖDTÜ mezunları derneği ile birlikte burs veriyoruz. Ama bunun ötesinde de daha büyük işleri de bağışlarla, bağışçılarımız ile birlikte eğitime yardımcı olmak amacıyla, bölgelerde ne ihtiyaç varsa onu karşılıyoruz” diye konuştu.

Bunlardan bir tanesinin de deprem sonrasında hemen geldikleri bu bölgede İskenderun Teknik Üniversitesi olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Işık “Rektör hocamız ile tanıştık. Onun ihtiyaçlarını dinledik. Nasıl bir katkıda bulunabiliriz dedikten sonra, esas bu bölgenin ve Türkiye’nin ihtiyacı olan 3250 tekniker yetiştireceğimiz bir yerimiz var dedi ve bizi buraya getirdi. Burada hepimiz birden, o anlattıklarını ağlayarak dinledik. Orada da söz verdik. Sonra bu söz üzerine biz bunu yapacağız dedik ve başladık. Bütün bürokratik işlemler tamamlandı. Öğrenime açılacak büyük binaları yapmak için 1 yıl süremiz vardı. Geçen yıl Kasım 28’de de temek attık. Öğrenim sezonunu kaybetmemek için açılışı ekimin ilk haftasına aldık. Bu sene doğrudan yüz yüze eğitimlerin başlaması için hocamız ile anlaştık ve programımızı sıkıştırdık. Gece, gündüz çalışıyoruz. Biz bu işi bitireceğiz ve buraya hediye edeceğiz. Gençlerimize, bu bölgeye hediye edeceğiz, bağışlayacağız ve mutlu mesut vicdanımız rahat bu bölgeden gideceğiz” şeklinde konuştu