Uzunkavak, Karasüleymanlı ve Suluköy Mahalleleri ile Çatalhöyük Geçici Barınma Merkezine ve birçok ticari işletmeye ziyaret gerçekleştiren Başkan Savaş, depremin ardından nüfusu yaklaşık 430 bine dayanan Reyhanlı’da öncelikle muhtarlarla toplantı yaptı.

HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan ile Genel Sekreter Yardımcıları ve bazı Daire Başkanlarının katıldığı toplantıda muhtarlar, mahallelerine ilişkin sorunları dile getirdi. HBB’nin yaptığı çalışmaları anlatan Savaş, deprem nedeniyle zarar gören su iletim donatılarının yenilenmesi, yolların asfaltlanması, parke taşı ihtiyacının karşılanması, okul ve cami duvarlarının onarımı, yeni mezarlık alanlarının inşası, çocuk oyun alanlarının yapımı, toplu taşıma desteği ve göletlerin ıslahı konularında çalıştıklarını, yeni görevlendirme ve planlamalar yaptıklarını anlattı.

HİÇBİR BAHANEYE SIĞINMADAN HİZMET EDİYORUZ

Daire Başkanlarıyla birlikte ilçedeki sorunların çözümüne odaklandıklarını kaydeden Savaş, ziyaret amaçlarının siyaset olmadığını hizmet için geldiklerini belirterek "Hepimiz, ilçemiz adına imkânlarımız doğrultusunda güzel şeyler yapmak ve acil sorunları çözmek amacıyla iyi niyetle ve gayretle çalışıyoruz. Bizler şehrimizin tamamına hizmet etmek için seçildik. Ancak 100 yıl içerisinde gelebilecek yangınlar, sel baskınları ve pandemi 4 yıl içinde gerçekleşti. Son 1 yıldır da depremle birlikte büyük sorunlar yaşadık. Hiçbir bahaneye sığınmadan yapabileceğiz tüm hizmetleri hayata geçireceğiz. Hizmetlerin de takipçisi olacağım" diye konuştu.  

Reyhanlı bölgesinin; depremden dolayı oluşan iç göçler ve Suriyelilerin artan nüfuslarından dolayı mağdur olmaması için ana arterler üzerinde yer alan yolların asfaltlanmasına yoğunluk verdiklerini ifade eden Savaş, “Kırsaldaki yollar da en kısa zamanda yapılacak. Asfalt ihalelerini yakın zamanda yapacağız. Bütün işlerin ihalelerini yaptık. İlçede etap etap çalışmalarımıza başlayacağız. Yakında çalışmalarına başladığımız bir caddenin de tamamlanmasıyla HBB sorumluluğundaki yolları tamamlamış olacağız.” dedi.

“6 Şubat sabahı Hatay’da kimse yokken biz VARDIK.

Depremin ilk dakikalarından itibaren vatandaşların yanında ve sahada olduklarını hatırlatan Savaş, “6 Şubat sabahı Hatay’da kimse yokken biz vardık. Tüm binalarımız ve araçlarımızın zarar görmesine rağmen 4 bine yakın vatandaşımızı enkazdan çıkararak hastanelere gönderilmelerini sağladık. Deprem sonrası Hatay'a kaç kaymakam kaç vali geldi gitti yine de Hatay'ı toparlayamadı. Belediyenin gücü ile devletin gücü bir değil. Eğer hepimiz bu ülkenin vatandaşı isek adalet ve hizmetlerden eşit bir şekilde faydalanmalıyız. Afet Bölgesi Kanuna göre defin ve itfaiye işleri dışında sorumluluğumuz olmamasına rağmen bunu asla suiistimal etmeden Hatay için her alanda, her yerde çalışıyoruz. Ben herkesin ortak belediye başkanıyım” şeklinde konuştu.  

Deprem sonrası, İktidarın ve AFAD'ın süreci iyi bir şekilde yönetemediğini ifade eden Savaş, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının şehrin alt ve üst yapısına büyük zararlar verdiğini; yerinde ayrıştırma, yükleme, taşıma işlemlerinde de asla tedbir alınmadığını dile getirdi.

“İKTİDAR, 22 YILDIR REYHANLI’YA NE YAPMIŞ?”

TBMM’de iktidarın yerel temsilcilerinin Hatay’ın sorunlarını yansıtmadıklarına, muhalefet vekillerinin ise her fırsatta Hatay ve sorunlarını gündemde tuttuklarına değinen Savaş, iktidar tarafından "Biz gelirsek şunu yaparız." algısına yönelik ise şu sorunun yanıtlanmasını istedi: Reyhanlı Belediyesi 22 yıldır iktidarın elinde de ne yapmış, ilçeyi ihya mı etmiş?”

Hatay'da Suriyelilerin nüfuslarının hızla artmasına yönelik iktidarın önlem alması gerektiğini talep eden Savaş, "Bu coğrafya bu kadar insanı kaldırmaz. Hatay'ın Hataylılara bırakılması lazım. Bu şehir için atalarımız mücadele ederek bizlere emanet etmiş. Biz de şehrimize sahip çıkarak çocuklarımıza emanet edeceğiz" dedi.

Her olumsuzluğa rağmen Hatay’ın üretmeye devam edeceğini hatırlatan Savaş, 3 bin dönüm üzerinde üretim yaparak 7 ülkeye ihracat yapan ve 300 kişiye çalışma olanağı sunan Barış Çift Havuç Yıkama ve Paketleme Fabrikasını ziyaret etti.

Tesisin içindeki üretim süreçlerini yakından inceleyen Savaş, tesisin bölge ekonomisine sağladığı katkıları vurgulayıp sektördeki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. İşletme yöneticilerine ve işçilerine teşekkür eden Savaş, bölgedeki tarımsal üretimin istikrarı ve istihdamın artırılmasının şehrin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Başkan Savaş, Çatalhöyük Konteyner Kenti de ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması talimatı verdi. Başkan'a ziyaretlerinde eski CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli eşlik etti.