Depremin herkes gibi kendilerini de vurduğunu, yaşanan büyük felaket sonrası kendilerinin de çok zarar gördüğünü anlatan Hatay yöresel ürünler Arzu Adalı Zeytincilik işletmecilerinden Muhsine Nal “Bundan küçük esnaflar daha çok zarar gördü. Bence bu konuda zor durumda, 3-4 hafta kadar çalışamadık. Ama biz pes etmedik, bu yüzden mücadeleye devam ediyoruz ” dedi.
Geleneksel ve yöresel bir lezzet olarak markalaşma yolunda adım adım ilerlediklerine vurgu yapan Muhsine Nal Arzu Adalı Zeytincilik şubesinin hem meyve satışı, hem de zeytincilikle uğraştığını belirterek “Türkiye’nin her yerine ürün gönderiyoruz. Deprem sonrası birçok esnaf gibi bizim de kayıplarımız oldu, pazarımızı da kaybettik. Ayakta kalmak istiyoruz, küçük esnaflar olarak. Şuanda mevsimi olan Hatay’a özel (Kayısı) şekerparelerimiz var. Günlük olarak köyümüzden, bahçemizden şekerpare kayısıları topluyoruz. Şubelerimizden satışa sunuyoruz. Ayrıca Türkiye’nin her yerinden gelen talep üzerine ürün gönderiyoruz” diye konuştu.
Bir aile işletmesi olan Arzu Adalı Zeytincilikte mevsimine göre ürünleri de işleyerek, zeytinyağı, reçel gibi geleneksel yöntemlerle ev yapımı ürünleri de satışa sunduklarını sözlerine ekleyen Muhsine Nal şunları söyledi: “Şekerpareyi reçel ve marmelat olarak da yapıyoruz. Genellikle taze olarak satıyoruz, fiyatı da 30-35 TL arası, geçen yılda 15-20 TL arasıydı. Köyde zamanı geldiğinde zeytin-zeytinyağı, domates ve biber salçası, nar ekşisi yapılıyor...”