TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi Hatay’a gelerek İskenderun Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyaretinde bulunan SP’li Milletvekili Necmettin Çalışkan’a partisinin ilçe başkanı Halil İbrahim Çelik ve partililer de eşlik etti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Diyap Atar, TBMM’de ve seçim bölgesi Hatay’daki çalışılmalarında başarılar diledi.

SP Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan yaşanan yüzyılın felaketi deprem sonrasında çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek “Maalesef çok üzgünüz bu felakette en fazla zarar gören Hatay’a hak ettiği hizmet verilmediğini düşünüyoruz. Hatay Medeniyetler şehridir, burada hükümetin çok acilen yerleşim yerlerini belirleyerek, çalışmalara başlamalı. Ama maalesef yetkililer şuanda sadece yıkma gibi çalışmalarla uğraştıklarını görüyoruz” dedi.

Hatay’ın İl olarak zor bir süreç geçtiğinin altını çizen Milletvekili Çalışkan “Bugün yaşadığımız noktada depremin üzerinden 6 ay gibi çok büyük bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz yaralarımız sarılmadı. Bugün Hatay olarak çok acı bir noktadayız. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 11 vilayetin kültür şehri olduğunu ve bunlarla ilgili özel turlar düzenlediğini açıkladı. Ama bunların içerisinde Hatay yok! Hatay Türkiye’de kültür turizmi açısından 11 ilden 2-3’e girecek yer” diye konuştu.

HATAY AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ve her açıdan mağdur durumda olduğuna vurgu yapan Çalışkan “Hatay ile ilgili kamuoyuna sunduğumuz Hatay’ın özel afet bölgesi talebimiz yeniliyoruz. Kanunen Özle afet bölgesi gibi bir tanımlama olmasa da Cumhurbaşkanının elinde olan bir şeydir. Deprem bölgesindeki ilçe bazlı teşviklerin uygulanması ilçe bazlı afet uygulaması yapılması. İlimizde de pek çok ilçemiz etkilenmesine rağmen her ilçenin etkilenme seviyesi aynı değil. Daha fazla etkilenen yerin daha fazla katkı olması gayet normaldir. Hükümet keşke buraya bakan değil de mühendis gönderse de şehir kazı vurulsa, keşke hazineden birini gönderse de bütçe akıtılsa icraat başlasa” şeklinde konuştu.

10 yıl önce Suriye savaşı başladığını komşu olan 11 vilayet olmasına rağmen faturayı Hatay’ın ödediğini sözlerine ekleyen Çalışkan şunları söyledi: “Mülteci girişleri Hatay’dan oldu. Uluslararası insan sevkiyatı harpa ilişkin taşımacılık sanki Hatay Suriye savaşının karargahı gibiydi. Deprem oldu yine Hatay mağdur en büyük acı ve yıkım yine Hatay yaşadı. Vatandaşın arazisine rızasız el konularak Türkiye’de yeni bir infial başlatırcasına olumsuz yönden gündeme geliyor...”

IMG_20230802_140103IMG_20230802_131226IMG_20230802_130154IMG_20230802_130143IMG_20230802_130039