Ergin, Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nde Hatay’ın dahil edilmemesi konusunu gündeme getirerek, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti: Doğu Akdeniz’in önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olan Hatay’ın bu projeye dahil edilmemesinin sebebi nedir? 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay’ın hızlı tren projeleri dışında bırakılması, ilin kalkınma çabalarını baltalamaz mı? Bakanlık, Hatay’a yönelik kısa, orta ve uzun vadede hızlı tren projeleri planlamakta mıdır? Hızlı tren yatırımları hangi kriterlere göre belirlenmektedir ve Hatay bu kriterlerde neden geride kalmaktadır?

 

HATAY, MAKUS TALİHİYLE

BAŞ BAŞA MI BIRAKILIYOR?

Hatay için yalnızca Dörtyol-Hassa hattı gibi kısa mesafeli bir projenin planlanmış olmasına dikkat çeken Ergin, bu hattın iki ilçe arasında bir bağlantı sağladığını, ancak Hatay’ı diğer illerle bağlamaktan uzak olduğunu savundu. Ergin, Bakan Uraloğlu’nun, 2028 yılına kadar tamamlanması planlanan demiryolu projelerini TBMM’de açıklamış ve hızlı tren projelerinin kapsamına alınacak illeri sıralandığını ancak Hatay’ın, bu listede yer almadığını kaydetti.

"HATAY'IN TALEPLERİ

NEREYE ULAŞMALI?"

Ergin, Hatay’da yaşayan vatandaşların hızlı tren projelerine dahil edilmek için taleplerini hangi makama iletmeleri gerektiğini sorarak, Bakanlığın bu konuda bir çözüm planı sunup sunmayacağını merak ettiklerini dile getirdi.

Hatay gibi önemli bir sanayi ve ticaret merkezinin hızlı tren projeleri dışında bırakılması, hem ildeki ekonomik potansiyelin hem de sosyal kalkınmanın göz ardı edildiği eleştirilerini beraberinde getiriyor.

Yener'e, Yeniden Refah'ta önemli görev... Yener'e, Yeniden Refah'ta önemli görev...

Vatandaşların tepkileri ve Bakanlığın bu önergelere vereceği yanıt merakla bekleniyor.

272979198 360762649206845 122491877353900789 N

Editör: Halit Sapmaz