Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, gençler için üniversite ve bölümlerini seçme dönemine girdi. Bu süreçte, tercihlerin önemine dikkat çeken Birey Eğitim Kurumu Müdürü Ümit Şahin, başarılı bir tercihin sınav sonuçları kadar kritik olduğunu vurguladı

Ümit Şahin’den Profesyonel Danışmanlık Çağrısı

Birey Eğitim Kurumu Müdürü Ümit Şahin, tercih yapma sürecinin öğrencilerin eğitim hayatları üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu belirterek “Öğrencilerin sınav başarıları kadar, tercihlerde de dikkatli ve özenli sıralamalar yapılması gerekiyor. Üniversite ve bölüm tercihlerinde yapılacak her yanlış seçim, öğrencinin eğitim hayatını ve kariyer yolunu ciddi şekilde etkileyebilir” dedi.

Öğrencilerin bu önemli aşamada profesyonel danışmanlık almalarının kritik olduğuna dikkat çeken Şahin “Tercih döneminde öğrencilerimiz için iyi ve profesyonel bir rehberlik hizmeti sağlamak, onların doğru kararlar vermelerine yardımcı olabilir. Danışmanlık hizmetleri, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun olan bölümleri seçmelerine, kariyer hedeflerine uygun eğitim programlarını belirlemelerine ve üniversite seçiminde bilinçli tercihler yapmalarına olanak tanır” diye konuştu.