Oruç tüm ilaçların en güçlü ve en güveniliridir, son derece geniş kapsamlı bir tedavi yöntemidir; Terapötik değerinin sınırını gerçek anlamda bilebilmek mümkün değildir, çünkü her insan eşsizdir.
Orucun faydaları nelerdir?
Dr. Oswald, Oruç tutmak, iç organlardaki tıkanıklığı gidererek, kanı bu organlardan dolaşıma çıkmasını sağlayarak vücudun çevresinde daha özgürce ve kolayca dolaşmasına izin verir, dolaşımın dengelenmesine yardımcı olur.
Oruç tutarken, vücudumuz hayati dokuları tüketmeye başlamadan önce tüm gereksiz maddeleri temizler. Sobada yakacak kömürünüz kalmayınca evinizde izlediğiniz ilke ile tamamen aynıdır; Tuğlaları ve mobilyaları yakmadan önce, tüm çöp ve gereksiz şeyleri yakarak kurtulursunuz. Ramazan kelimesinin iki farklı kökten tanımları kavurucu ateş ve sonbahar yağmuru demektir. Yani oruç tutarak vücutta birikmiş olan her türlü pislikten kurtulabiliriz.
MİDEYE ÇOK FAZLA YİYECEK ALINIRSA NE OLUR ?
Mide şişer ve kas aktivitesini gerçekleştiremez, gıda fermantasyonu başlar. Ayrışma sonucu oluşan asitler dokuyu tahriş edici hale gelir ve mide hastalanır ve işini yapamaz. İkinci öğün, ilk alınanlar mideden çıkmadan alınırsa, birincisinin sindirimi askıya alınır ve yeni gelen gıda birinciyle aynı duruma düşürülmeden önce, fermantasyon tekrar devreye girer ve bu kısmen sindirilmiş ürünler bağırsaklara geçirilmek üzere yerine korunur. Mide, neredeyse tamamen kas liflerinden oluştuğu için vücuttaki herhangi bir kas gibi dinlendirmeliyiz. Mide, çoğu durumda aşırı çalıştığı için her gün saatlerce dinlenmeye ihtiyacı var. Döner ve çalkalanır; mide suyunu döker; içine dökülen her türlü sıvıyı emer; narin yüzeyini biber, hardal, tuz, sirke, sıcak ve soğuk şeylerden, çay, kahve, alkol ve tütünün narkotiklerinden ve ayrıca şekerden korur. ve diğer organları tükürük bezleri, karaciğer, pankreas, tüm sindirim sistemi ve sistemin sayısız bezleri işlerini yapabildikleri kadar iyi yaparlar; ama bu organların beslenmeleri gerektiği gibi dinlenmeye ihtiyacı var.
Oruç tutmalı, vücuda işleri düzeltmesi için bir şans vermeli ve mideye yardım etmelidir. Bu temizleme işlemleri, mide tamamen boşalana ve tamamen dezenfekte edilmiş ve nispeten tatlı bir duruma gelene kadar devam eder. Bu arada, boşaltma işlemi devam ederken midenin duvarları gittikçe birbirine daha da yakınlaşıyor; sonunda temas eder, orucun sonuna kadar pratik olarak bu durumda kalır. Boş midede salgı olmadığı kanıtlanmıştır.
ORUÇ TUTARKEN NASIL BESLENMELİYİZ?
Her şeyden önce Oruç bir açlık değildir,
1-) Oruç tutmaya niyet alarak başlamanız gerekir, niyet alınarak tutulan bir oruç niyet alınmadan tutulan oruca göre daha kolay olur. Niyet aldığınızda beyin tüm vücuda yarın oruç tutulacağını ona göre tüm sistem ve organların kendini ayarlamasını ister.
2-) İftarınızı bir yudum ılık su yada hurma ile açmanız sünnettir, sünnetlerin hepsinin bilimsel açıklaması vardır, boş mideye birden su yüklemek sağlıklı değildir, mide yer çekimine karşı zor durumda kalır. Yemekle birlikte sıvı tüketimi yapılmamalı, yemeğin üzerine 3 saat bekledikten sonra su ve sıvı tüketim yapılabilir.
3-) Akşam iftar vaktinde aşırı ve karışık tüketim yapılmamalıdır. İftardan sahura kadar olan sürede su dışında hiçbir şey tüketilmemelidir yukarıda mide dolu iken vücudun işleyişini anlattık.! 11 ay da bir ay oruç vücudun bahar temizliği gibidir, eğer akşamları tek bir çeşit yada salata ile birlikte en fazla iki çeşit olacak şekilde tüketim yapılmazsa bu temizlik değil vücuda daha fazla ağır yük yüklemek olur. Her bir lokma iyi çiğnenmelidir.
4-) Eğer kendinizi yemek konusunda kontrol edemiyorsanız yer sofrası kurun, yemek boyunca sol dizi kırıp sağ dik olacak şekilde oturma yapın. Bu şekilde oturduğunuzda mideyi katlamış olacaksınız, ilk lokmadan 20 dakika sonra beyninize doyma sinyali gidecektir. Doyduğunuzu hissedip kalktığınızda çok hafif bir duygu hissedeceksiniz.
5-) Normalde olduğu gibi kepekli değirmen unu yada ata buğdayımız olan karakılçık unundan mayasız ekmek tüketilebilir.
6-) Özellikle şekerden(glikoz) uzak durulmalıdır. Oruç tutarak vücuttaki her türlü mikropların temizlenmesini sağlamış olacağız. Frengi kadar öldürücü ve uzun süredir palyatif tedavi yöntemleri (cıva vb.) dışında herhangi bir tedavi yöntemi bulunamayan bir mikrop hastalığı, Fransız işgali sırasında Mısır'ın Arap hastanelerinde reçete edilen oruç tedavileriyle kökten iyileştirildiği yazılı kaynaklarda bildirilmektedir.
7-) Makarna dahi her türlü paketli gıdaları, hazır tavuk, hazır yumurta tüketimi yapılmamalı,
8-) Şiddetli ağrılarınız dahi olsa hiçbir kimyasal almamaya çalışın, oruç bilimi ile ilgilenen deneyimli doktorlar diş ağrısı da dahi olsa 24 saatlik bir açlıktan sonra geçmeyen bir ağrı olmadığını belirtmekteler.
9-) Oruç tutarken, vücudumuz cildimiz üzerinden gaz, sıvı ve katı olarak çok fazla toksik madde atılır. Cildimizin gözeneklerini açık tutmak amaçlı en az haftada bir kez keseleme yapılmalı,
Oruç en etkili detokstur, akşam bir çorba ve salata ile sahura kadar hiçbir gıda tüketmeden sahurda tek çeşit bir gıdanın yanında salata olacak şekilde tüketim yaparsanız, orucun detoks etkisinden faydalanabilirsiniz. Oruç vücudun geri dönüşüm sistemindeki tıkanıklıkları açar, bu sayede hapsedilmiş toksinler eliminasyon organları yoluyla atılır. Eğer eliminasyon organları yoluyla atılamayacak toksinler varsa bir aylık oruç sonunda gribal bir enfeksiyon ile kalan artıklar atılmaya çalışılır.
Oruç tutmaya başlamadan önce kendi dil fotoğrafınızı çekip bir ay sonundaki değişime bakarak ta vücut eliminasyonu güzel yapıp yapmadığını anlayabiliriz. Eliminasyon tamamlanmışsa dilin rengi güzel bir pembe-kırmızı tona kavuşacaktır.
Sayısız nimetlerinden dolayı ‘‘İyi ki varsın ramazan iyi ki bize farzsın ramazan’’ diyoruz.